dimarts, 5 de novembre del 2013

Freixenet no deixaria d’invertir a Catalunya en el cas que s’independitzés

05/11/2013

Independència

Josep Lluís Bonet assegura que si Catalunya es converteix en un Estat propi la seva companyia "s’adaptaria a la situació”, tot i considerar que “Catalunya és una part essencial d’Espanya"


 Nerea Rodríguez


El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet
El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha assegurat avui que Catalunya és una "part essencial d'Espanya", tot i que ha dit molt clar que la companyia no ha deixat d'invertir en territori català davant una possible declaració d'independència. En aquest sentit, Bonet ha assenyalat que en el cas que Catalunya s’independitzés, Freixenet “s’adaptaria a la situació".

"Em sembla que veient com van les coses el millor és plantejar-se poc aquesta possibilitat perquè crec que no arribarà a ser. Sóc escèptic en aquest punt. Les veus que reclamen moderació són cada vegada majors encara que hi ha molts catalans que volen ser només catalans. És veritat que cada vegada hi ha molts catalans, com jo mateix, que volen també ser espanyols. Al final la consulta, que ha de ser legal i d'acord amb el Govern de l'Estat, ens dirà sigui quins són els percentatges", ha subratllat.

Alhora ha insistit que "des del punt de vista econòmic, Catalunya és una part essencial d'Espanya i així ha de seguir. Catalunya és molt important per a Espanya perquè és la que està tirant del carro de l'exportació espanyola més que ningú. És una part essencial d'Espanya, qui no ho vulgui veure s'equivoca perquè aquí estan les dades", ha apuntat Bonet durant la seva participació en el Fòrum Espanya Internacional.

El directiu ha aprofitat per desmentir les informacions que asseguraven que Freixenet deixa d'invertir prop de 30 milions d'euros en un centre logístic de Catalunya. "No s'ha paralitzat res. Freixenet no ha parat res, sinó que està invertint a Catalunya i en altres parts d'Espanya", ha recalcat.

El directiu català ha reconegut però que "efectivament hi ha un boicot en el conjunt d'Espanya" al cava de la seva companyia i des de Catalunya després de les seves declaracions en el diari nord-americà. "Jo li dono més importància a la crisi de consum que al boicot. Hi ha alguna expectativa de boicot a Catalunya després de les meves declaracions al 'New York Times' que no acabo d'entendre. Freixenet té el seu nucli fonamental en l'exportació i en la seva presència internacional. El boicot ens afecta i ens fa mal moral, però poc material", ha recalcat en assegurar que el mercat espanyol suposa només el 20% de la producció.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/freixenet_no_deixaria_d_invertir_a_catalunya_en_el_cas_que_s_independitzes_96846.php