dimarts, 5 de novembre del 2013

Més de cent reunions entre CiU i ERC per pactar els pressupostos

05/11/2013

Pressupostos

Mas-Colell admet que "no són els comptes ideals" però argumenta que són els que toquen en un "context econòmic que tampoc és l’ideal"


Nerea Rodríguez


El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha revelat avui que han estat necessàries “més de cent reunions” entre CiU i ERC per aconseguir pactar els pressupostos de l’any vinent. Així ho ha dit després de lliurar-los a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Sobre els pressupostos, Mas-Colell ha considerat que “no són els ideals, no són els que ens agradarien” però ha argumentat que són els que toquen en un context econòmic que "tampoc és l’ideal", tot i que ha assenyalat que "és el millor pressupost concebible en una situació difícil”.

Alhora, el conseller ha advertit que "continuem en crisi, que és molt més llarga del que es podia pensar". "No hem de córrer a anunciar el final de la crisi, hem de tenir prudència, la crisi continua”, ha insistit.

Aquests comptes preveuen un dèficit públic de l’1% del PIB, que no hi hagi noves retallades en polítiques socials, i també la venda d'actius de la Generalitat, que Mas-Colell encara no ha concretat, i que, segons el conseller, és el "millor" projecte que podia fer-se en l'actual conjuntura econòmica.

Per la seva banda, de Gispert ha assenyalat que el projecte de llei de pressupostos del 2014 s'aprovarà en el ple del 19 de desembre, una data que ha emmarcat en la "normalitat" en contrast amb l'any passat, ja que no va haver-hi comptes.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/mes_de_cent_reunions_entre_ciu_i_erc_per_pactar_els_pressupostos_96852.php