dilluns, 11 de novembre del 2013

Mas reivindica l’estat català al principal rotatiu d’Israel

Diumenge, 10 de novembre de 2013 20:00 h

En una entrevista al rotatiu israelià “Yedioth Ahronoth”, Mas ha sentenciat que “Ningú discutiria que Israel ha de ser un estat”, però a “Catalunya li falla això” .


En una entrevista al rotatiu més venut a Israel i un dels que té més circulació,  Yedioth Ahronoth,  el president Mas ha assegurat que “Catalunya no busca cap conflicte, ni guerres” i que els catalans “només volem preservar la nostra identitat, desenvolupar el nostre projecte de futur i poder viure millor de manera pacífica i democràtica”. “Catalunya és un poble que vol volar alt encara que alguns ens vulguin tallar les ales" afirma. Després d’explicar que el poble català “és una nació que porta molts segles intentant perseverar i desenvolupar la seva llengua i cultura pròpies” es mostra convençut que “avui Catalunya disposa d’una potencia cultural internacional important”, tot i reconèixer que en aquest camí “hem tingut pocs instruments i recursos”. I, en aquest sentit,  conclou que com Israel “hem arribat a on hem arribat gairebé sense res”.  

Així, assegura que tant a Catalunya com a Israel no han tingut les coses fàcils, però han estat capaces d’aconseguir “ser referents a nivell internacional, cadascú en el seu sector”.  Reconeix que Israel és un dels països líders en els temes de ciència i tecnologia i sosté que “Catalunya fa els seus deures i va progressant molt ràpidament en aquest temes”.   “Venim a aprendre’n”, conclou.

En la entrevista que el diari fa en motiu de la visita oficial del mandatari català a Israel, el president recorda respecte al procés sobiranista que més que el 80% dels Catalans reclamen el dret a poder votar  i defensa que “no volem donar l’esquena a ningú”. “El nostre gran paraigües és la Unió Europea”.

“Yedioth Ahronoth” és un diari en hebreu, el més venut  a Israel i dels de més circulació. Va ser fundat el 1939 i en l’actualitat està dirigit per Arnon Moses, fill del seu primer director.  El diari és propietat del Yedioth Ahronoth Group, que també controla diversos altres mitjans de comunicació a Israel, incloent-hi canals de televisió, diverses publicacions locals en hebreu, rus i àrab.