dissabte, 23 de novembre del 2013

La CUP veu “lentituds no raonables” per posar data a la consulta

Dissabte, 23 de novembre de 2013 20:15 h

El diputat David Fernández considera que s'està generant una 'polèmica artificial i amb interessos polítics' sobre la consulta i la pregunta.


Blanes (ACN).- La CUP s'ha mostrat en "absoluta sintonia" amb les reclamacions que aquest dissabte ha fet l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha demanat que la consulta es faci abans del 31 de maig de 2014 i tingui una pregunta clara."La pregunta ja la va fixar el país, la mobilització social i el cicle sobiranista. Ha de ser binària i ha d'incorporar la paraula independent o independència", ha explicat el diputat de la CUP David Fernández. Des del grup polític ressalten que "s'hagués pogut fer més en un any" i han detectat "lentituds no raonables" pel que fa a la data de la consulta. "El reclam del país exigeix una posició i també hi ha un acord d'estabilitat que s'ha de complir", creiem i esperem que la consulta es faci durant el 2014", ha puntualitzat Fernández. 





"Polèmica artifical al voltant de la consulta"

El diputat de la CUP considera que s'ha creat una "polèmica artificial" al voltant del tema de la consulta i la pregunta. "Es tracta d'una polèmica amb molts interessos polítics al darrere i es fa des d'un problema greu d'amnèsia, d'oblit, s'obliden que no fa ni nou setmanes es va fer la Via Catalana", ha reflexionat. Per això, Fernández ha explicat que els polítics "no poden oblidar-se d'això" i que el debat el va "plantejar el carrer". "Per pura legitimitat cal que la pregunta sigui sobre la independència perquè és un referèndum que reclama el país per sortir de la pitjor crisi des de la dictadura", ha afegit. Des de la formació política tenen clar que el procés ha patit i patirà "atacs de ridiculització i penalització" però assenyalen que tot això estava previst i, per tant, "molta tranquil·litat i el millor somriure", ha aconsellat Fernández.


Dades del CEO

Finalment, el partit ha volgut valorar les dades del CEO que posicionaven la formació amb unes bones perspectives. "Nosaltres sempre hem dit que hem de ser molt prudents amb totes les enquestes però el nostre procés no només és electoral sinó social i cal recuperar la democràcia i democratitzar moltes estructures del país", ha valorat. "Les perspectives són que la lluita serà llarga i no només electoral, la nostra esperança recau en la societat i no només en el Parlament", ha conclòs Fernández.