dilluns, 18 de novembre del 2013

Ignacio González: "El referèndum és dolent per a Espanya, i s’ha d’impedir"

18/11/2013

Dret a Decidir

El president de la comunitat de Madrid considera que "el diàleg amb Catalunya ha d'estar sempre present, però ha d'haver-hi al mateix temps fermesa"


Nerea Rodríguez


El president de la comunitat autònoma de Madrid, Ignacio González
El president de la comunitat de Madrid, el popular Ignacio González, ha desitjat avui que no hi hagi referèndum sobre la independència de Catalunya, i ha demanat que el Govern espanyol “ho impedeixi, perquè no té cabuda, en el marc constitucional, una consulta sobiranista, i que això es pugui arribar a produir”. “És dolent per a Espanya, cal impedir-ho. I crec que el Govern està tenint una actitud ferma quan diu que això no es pot plantejar”, ha etzibat.

En una entrevista al diari ‘La Razón’, i preguntat per si creu que “el desafiament sobiranista de Catalunya pot tornar a perjudicar a Madrid en la creació del nou model de finançament”, González ha manifestat que “és impensable que algú tingués la temptació de canviar diners per sobirania. Seria una equivocació que estic segur que no passarà, com ha explicat clarament el president del Govern”.

En aquest sentit, ha considerat que “no hi ha model a la carta, negociació per darrere, ni privilegi per a ningú. Aquest nou model ha de ser consensuat entre tots, com va ser el que va aprovar el PP, i que reconegui a tots els madrilenys i els garanteixi un finançament igual a la de la resta d'espanyols”.

Sobre si el Govern espanyol hauria de canviar el “discurs de diàleg” amb Catalunya, el president madrileny ha opinat que “el diàleg ha d'estar sempre present, però ha d'haver-hi al mateix temps fermesa. No es pot dialogar sinó és des de la fermesa en la defensa dels principis que a tots ens obliguen, que són els principis constitucionals”.

I ha continuat: “L'altre dia el president del Govern crec que ho va deixar molt clar. No es pot plantejar qüestionar la unitat nacional ni la sobirania nacional. I dins d'unes regles de joc que ens obliguen a tots, clar que cal dialogar. Cal respectar aquest marc i a partir d'aquí es pot parlar, si no cal imposar per descomptat la fermesa per sobre d'alguna cosa que no té encaix en el nostre marc constitucional”.

Té tota la raó es dolent per Espanya no pas per Catalunya ...

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/ignacio_gonzalez_el_referendum_es_dolent_per_a_espanya_i_s_ha_d_impedir_97083.php