dilluns, 11 de novembre del 2013

Estelades a França

Avui a les 20:02h.

Societat

Homenatge independentista als catalans internats en camps de concentració




Imatge de la cadena humana (Foto:Joventuts Estat Català)


Més d'un centenar de persones van participar el passat dissabte dia 9 de novembre a Argelers en l'emotiu homenatge als catalans internats en camps de concentració.

Primer es va fer una cadena humana amb estelades a la platja d'Argelers, en el lloc on era el camp de concentració. Després es va fer l'homenatge i parlaments al monòlit en record dels republicans internats al camp d'Argelers.

Hi van intervenir l'historiador Tomàs Callau i dos membres de les Joventuts d'Estat Català que, en el parlament central, van repassar la trajectòria del partit, van recordar els militants morts en la lluita antifeixista i els tancats als camps de concentració.

En el mateix parlament els joves d'Estat Català van mostrar el seu total suport al president de la Generalitat, Artur Mas i al Parlament de Catalunya perquè, “seguint el mandat de la majoria del poble català, facin una declaració unilateral d'independència”.

També hi era Conxita Bosch,membre de l'executiva nacional de SI i responsable de relacions internacionals que va fer també una intervenció de record i homenatge als Brigadistes Internacionals que van ser tancats al camp després de la derrota republicana, i agraí la seva solidaritat amb la lluita antifeixista.

La part més emotiva de l'acte van ser les intervencions de diverses persones que havien tingut els seus familiars internats al camp, entre elles la del director de cinema Jordi Reniu que hi va tenir el seu pare.



http://societat.e-noticies.cat/estelades-a-franca--80543.html