dilluns, 11 de novembre del 2013

Dublín dedica una olivera tricentenària a Barcelona

L'arbre commemora els tres-cents anys del setge a la capital catalana i també està dedicat a la defensa dels drets humans

El ‘Barcelona Tree' està situat al centre de la capital irlandesa


11/11/13 18:16 - Dublín -

La capital d'Irlanda, agermanada amb Barcelona des de 1998, ha dedicat una olivera de 300 anys a la ciutat de Barcelona per commemorar el tricentenari del setge de la capital catalana i també per fer una crida a la defensa dels drets humans.

L'alcalde Oisín Quinn, ha assegurat durant l'acte celebrat aquest dilluns al centre de la ciutat que per a Dublín “és un gran honor” dedicar aquest homenatge a Barcelona en el 300 aniversari del 1714 i commemorar “un moment molt important de la història de la nostra ciutat agermanada”. L'acte d'avui s'emmarca dins dels actes de celebració del Tricentenari.

Quinn ha recordat que l'olivera centenària també està dedicada a la causa del drets humans.
De la seva banda, el tinent d'alcalde Jaume Ciurana ha agraït la dedicatòria i ha afirmat que Barcelona i Dublín són “dues ciutats compromeses a partir d'avui a ampliar la causa de la llibertat i els drets humans”.

El Barcelona tree, nom amb que es coneix l'olivera, va ser una donació de Bill Shipsey l'any 2006. Shipsey, que també ha estat present a l'acte, és el fundador del projecte Arts for Amnesity, que persegueix la promoció de la llibertat i dels drets humans.

L'olivera dedicada a la capital catalana està situada a Cow's Lane, un cèntric carrer de la capital irlandesa, a prop del popular districte cultural de Temple Bar.

Darrera actualització ( Dilluns, 11 de novembre del 2013 18:17 )