dilluns, 11 de novembre del 2013

Totes les mentides del PP sobre Canal 9

Avui a les 19:45h.

Els populars es van comprometre en el seu programa electoral a "mantenir la televisió pública"



Fabra, en una imatge a Canal 9



El president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, no ha complert els seus compromisos electorals sobre Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i ha decidit tancar l'ens públic després que el TSJCV declarés nul l'ERO que afectava 861 treballadors de l'empresa pública. 


El programa electoral dels populars exposava que Canal 9 "ha de ser l'altaveu dels valencians" perquè "és el seu altaveu. No en tenen cap altre" i es comprometia a impulsar "polítiques d'estalvi i sanejament" a RTVV per mantenir "la seva posició de lideratge i de principal client de la indústria auxiliar de la nostra comunitat".


El compromís per a les eleccions a les Corts Valencianes celebrades l'any 2011 també apuntava que "aquest nou temps a RTVV ha d'estar regulat per un contracte-programa que establirà dues pautes: delimitarà les àrees i funcions de servei públic de l'ens i quantificarà econòmicament aquesta missió durant un període concret d'anys".


Aquest punt és l'únic que s'ha assolit, però el document dels populars, al contrari del que ha passat, assenyalava que "això garanteix l'estabilitat financera de RTVV, però també estableix la responsabilitat de gestió dels seus directius i les àrees de prestació de servei".


El Govern de Fabra tampoc no ha complert el compromís de revisar la Llei de Creació de RTVV, aprovada l'any 1984, "per poder implementar correctament totes aquestes novetats". 


També han incomplert la seva voluntat d'assolir el "màxim consens institucional en la gestió del grup, tot afrontant reformes reals com que siguin les Corts Valencianes que duguin a terme el nomenament del director general". L'executiu d'Alberto Fabra va aprovar divendres passat un decret llei d'urgència per poder nomenar els càrrecs vacants sense esperar a les Corts.


La dimissió de la directora Rosa Vidal i el fet que els treballadors es fessin amb el control de RTVV, va provocar que el Govern valencià aprovés aquest decret i nomenés Ernesto Moreno com a nou director general de l'ens perquè el gestioni fins al seu tancament.