dissabte, 26 d’octubre del 2013

Tardà: a Madrid “embogiran” quan se sàpiga la data i la pregunta de la consulta

Dissabte, 26 d'octubre de 2013 11:15 h

El diputat d'ERC, Joan Tardà concreta que es fixarà data i pregunta per la consulta abans del 15 de desembre i que anem cap el conflicte democràtic que enfortirà els catalasn perquè decidirem el nostre futur


Segons el diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, l’ambient a Madrid cada cop és més tens, “no han entès que això de Catalunya és més profund del que sembla”, ha afirmat Tardà al programa El suplement de Catalunya Ràdio. Pel diputat el guió està escrit perquè la societat catalana en el seu imaginari ha enterrat l’autonomisme i ha decidit fer el pas endavant, conscient que sinó el país es fon. Tardà ha dit que el que és evident  que el partit comença d’aquí a 5 setmanes, màxim 7, quan el món conegui la data i el contingut de la pregunta, i que la resposta d’Espanya no la sabem però el final del partit és l’exercici de la democràcia.

El país té data de caducitat i per això la veritable variable és el temps  

Segons Tardà el que ho hem de fer ho hem de fer ràpid, i ha assegurat que es farà públic en paral·lel l’aprovació  dels pressupostos i la data i contingut d ela pregunta, i ha afegit que ERC defensarà que la pregunta inclogui el terme independència, i que la pregunta serà clara i la resposta també. El diputat de CiU, Pere Macies,  al seu torn ha dit que el gruix dels espanyols voldrien enraonar però en certs àmbits i certes cúpules no volen dialogar. Malgrat tot ha insistit a esgotar el diàleg amb Madrid per celebrar la consulta. Sobre la pregunta de la consulta ha respost que s’ha de consensuar i que  voldria que el PSC s’hi sumés, i també altres formacions i fins i tot el PP.