dissabte, 26 d’octubre del 2013

Beneficis a La Caixa munyint les classes populars

Dissabte, 26 d'octubre de 2013 05:00 h

Els 458 M€ de beneficis declarats en els nou primers mesos de 2013 provenen de l’augment de les comissions, augment dels interessos cobrats i dels dividends d’Abertis, Repsol, o Telefónica


Els representats dels impositors, dels sindicats, o de les entitats fundadores de procedència socials ho aproven? S’han llegit la memòria en profunditat? és la seva obligació com a membres de l’assemblea general i, sobretot, d’aquells que estan en el consell executiu com el president de Caritas, o el representant de l’Ateneu Barcelonès, el Sr. Godó propietari de La Vanguardia. Aproven que les dotacions milionàries ha de fer  La Caixa és deuen principalment a l’alta morositat de les grans constructores i d’empreses de l’IBEX-35 (més del 20% morositat) que xoca amb la morositat del 5% de les famílies? Aproven que durant aquest trimestre l’entitat s’ha tret de sobre més de 1.000 treballadors amb un cost excepcional? Aproven que l’entitat no fa cas al Banc d’Espanya i segueix aplicant les cares clàusules sòl a les hipoteques de les classes populars?  

Malgrat la crisi els ingressos per comissions augmenten fins els més de 1300 milions d’euros
 

Gràcies principalment a l’augment de les comissions per les operacions als petits clients - 35.-€ pel retard pagament quota crèdit o tarja, 2.-€ per ingressos a comptes de l’entitat si no s’és titular, de les comissions per descobert fictici o real abusives, per enviament de correus electrònics, avisos, correus, o taxes noves per producció de descoberts-, aquestes comissions no les paguen les grans empreses, les paguen els clients de cada ciutat, barri o petit municipi.

Han quasi duplicat els ingressos recaptats per interessos d’operacions financeres, dels 350 de l’any 2012 a 601 milions de 2013

Degut principalment a l’augment que han aplicat als crèdits al consum, a les famílies, o emprenedors que en alguns casos han arribat al 17 i 18% en els tipus d’interès mentre La Caixa aconsegueix els diners a menys cost. Beneficis a costa dels clients per pagar la desmesura dels crèdits concedits a les grans i mitjanes operadores de l’especulació immobiliària.

Us heu preguntat per què aquesta notícia només es poden llegir al directe!cat? Seguirem informant