dissabte, 26 d’octubre del 2013

Navarro es radicalitza contra Mas i Junqueras

26/10/2013

Dret a decidir

El líder del PSC acusa CiU i ERC de pactar “uns pressupostos antisocials" a canvi d’una consulta que no es farà i d'unes plebiscitàries "que són un altre engany”


Pep Lloveras

Pere Navarro ha ofert aquest matí la seva versió més radical, allunyant-se del dret a decidir i la consulta. Amb un to fins i tot agressiu, el líder del PSC ha carregat durament contra Artur Mas i Oriol Junqueras i els ha acusat d’haver creat una Catalunya “fictícia que s’enfronta amb el país real o l’ignora”. Segons Navarro, CiU i ERC pactaran uns pressupostos “antisocials” a canvi d’un referèndum “que no se celebrarà” i d’unes possibles eleccions plebiscitàries “que són un altre engany”. “El preu de posar una data, una pregunta i unes urnes, de tenir-nos pendents d’una deriva que no va enlloc, serà liquidar més drets socials. Potser que a ERC comencin a pensar a treure-li la E d’Esquerra”, ha etzibat durant el consell nacional socialista. Navarro ha fet les declaracions l'endemà d'entrevistar-se amb el president de la Generalitat acompanyat del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.
Davant la plana major del partit, amb Carme Chacón saludant a tort i a dret, efusiva amb Celestino Corbacho i més freda amb Navarro, el primer secretari dels socialistes catalans ha titllat de “fallida” la ruta del govern i ha demanat a Mas que “abandoni aquesta bogeria”. “És un camí impossible i el que ha de fer el president de la Generalitat és buscar solucions a la crisi. Però no accepta cap acord amb les alternatives que presentem i l’executiu acaba fent polítiques antisocials i el no-res. No serem còmplices d’aquesta política erràtica”, ha indicat, molt crític, Navarro, que ha responsabilitzat al govern “del risc de malnutrició infantil, l’atur i que la gent gran no es pugui escalfar aquest hivern”.
José Zaragoza, dimitit pel cas Método 3, i Carme Chacón
Amb un discurs cada vegada més proper al de Chacón, el líder del PSC ha flirtejat amb el missatge de la divisió del país. “La política de crispació de Mas i Rajoy ja està afectant la societat”, ha dit primer, per després assegurar que el rumb emprès per Mas té “repercussió” en l’economia i les relacions socials. “Diuen que fem el discurs de la por. No, fem el discurs de la veritat. No vull ser alarmista, però ja hi ha hagut episodis, com els de l’atac a una seu nostra, els fets de Blanquerna o actituds al Parlament...”, ha deixat anar.   
Enèsim toc als crítics
Els atacs als adversaris externs, però, no han privat Navarro d’enviar l’enèsim avís als crítics interns. “Aquest no ha estat un estiu bo pel PSC. El debat dins el partit ha sortit als mitjans de comunicació i això ha tapat qualsevol proposta que fèiem”, ha afirmat, en clara referència al sector catalanista i a les topades sovintejades amb la direcció per la posició davant la consulta. “Estem en un moment transcendental pel partit i pel país i us demano que aquests debats els fem a dins i posem en valor allò que ens uneix i no el que ens separa”, ha incidit davant la mirada de dirigents dissidents com Joan Ignasi Elena, Maria Badia o Marina Geli.
D’altra banda, Navarro ha anunciat la celebració de primàries entre militants i simpatitzants del PSC per a les eleccions europees, tot i que com que va integrada dins de la PSOE, no és una candidatura complerta ni el cap de cartell, sinó els números que pactin amb la direcció estatal del partit.