dilluns, 14 d’octubre del 2013

Rajoy: "No canviaré cromos amb Catalunya"

14/10/2013

Finançament

Els barons del PP es reuneixen amb el finançament autonòmic com a tema central, i la posició de Camacho queda arraconada


Nerea Rodríguez

María Dolores de Cospedal presuntament implicada en el Cas Bárcenas i Mariano Rajoy, a la reunió de la direcció del PP
El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha volgut llançar avui un missatge de tranquil·litat a la plana major del PP en relació amb el finançament autonòmic, assegurant que ell no ha canviat cap "cromo" amb Catalunya ni ho farà.

Rajoy s'ha pronunciat així en la seva intervenció a porta tancada en el Comitè Executiu Nacional del PP, una reunió que ha tingut el finançament autonòmic com a tema central i que ha provocat un intens debat intern sobre aquest tema, un fet inèdit en les últimes reunions d'aquest òrgan.

De fet, més de mitja dotzena de presidents autonòmics han pres la paraula, entre ells Ignacio Gonzalez, José Antonio Monago, Juan Vicente Herrera, José Ramón Bauzá i Alicia Sánchez-Camacho. També han pres la paraula el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, que ha tancat la reunió del Comitè Executiu. La posició de Camacho ha quedat arraconada.

"Hi ha uns terminis acordats"


Davant el debat intern obert per la proposta de finançament d'Alicia Sánchez-Camacho, a favor de limitar la solidaritat, el cap de l'Executiu espanyol ha negat que hi hagi un maltractament a Catalunya, en línia amb el que ja va exposar fa una setmana al Senat. En aquest mateix discurs a porta tancada, Rajoy ha assegurat que per negociar el finançament autonòmic existeix un calendari i un mètode previst, que es va acordar fa un any a la Conferència de Presidents celebrada en el Senat el 2 d'octubre.

A més, ha anunciat que al desembre d'aquest any es publicaran les balances fiscals i que al març es presentarà la reforma fiscal. La decisió de publicar les balances fiscals ha provocat les crítiques d'alguns barons del PP, com Monago, o el president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/rajoy_no_canviare_cromos_amb_catalunya_96490.php