dilluns, 21 d’octubre del 2013

Israel : Campanya per portar l'organitzador del 12-O al jutjat

Israel a Catalunya vol denunciar el president de Som Catalunya, Somos España, José Domingo, per comparar la comunitat educativa amb l'oficial de les SS Adolf Eichmann


, REdacció | Actualitzat el 20/10/2013 a les 23:59h

L'entitat Israel a Catalunya inicia aquest dilluns una campanya de crowdfunding mitjançant la Plataforma totSuma.cat per tal d'engegar un procediment penal contra José Domingo, el president de la plataforma Som Catalunya, Somos Espanya que va organitzar la manifestació espanyolista del 12-O a la Plaça Catalunya. Una reclamació de 20.000 euros danys morals per lliurar al Museu de l'Holocaust Yad Vashem de Jerusalem.
Segons ha pogut saber Nació Digital, els motius de la campanya és demanar responsabilitats per unes declaracions que va efectuar el passat mes de setembre amb les que comparava els professors i les AMPA de la comunitat educativa catalana amb l'arquitecte de la “Solució Final” el tinent coronel de les SS Adolf Eichmann.
Domingo va afirmar en un article publicat al digital Diálogo Libre, amb el títol "Immersión y banalización del mal" que “profesores y AMPAS, se limitan a ejecutar la orden Per una escola de tots, l'escola en català. Lo hacen como Eichmann, el responsable de los campos de exterminio nazis”. 
Fonts d'Israel a Catalunya asseguren que amb "aquesta acció es vol advertir als líders polítics de l'espanyolisme que banalitzen l'Holocaust per atacar un procés sobiranista".
La campanya, que tindrà una durada de 44 dies, pretén recollir els 4527 euros necessaris per poder formular una querella criminal contra José Domingo per a què s'avingui a indemnitzar les víctimes de l'Holocaust i la comunitat educativa catalana.
Mercè Escarrà, portaveu de la campanya assegura que “això contribuirà a interioritzar que si es sobrepassen les línies vermelles de banalitzar l'Holocaust hauran de comparèixer davant d'un jutge”.
La querella, assumida pel bufet penalista de Barcelona Bataller Balaguer Advocats servirà per exigir una rectificació pública a José Domingo i reclamar-li 20.000 euros en concepte de danys morals.


http://www.naciodigital.cat/noticia/60757/campanya/portar/organitzador/12-o/al/jutjat