dilluns, 21 d’octubre del 2013

Rajoy prepara per dimecres un nou menysteniment a la Generalitat

20/10/2013

dret a decidir

No permet que el president parli a la cimera mediterrània de Barcelona, i ni tan sols s'hi reunirà


Lluís Bou

El president espanyol, Mariano Rajoy, està preparant un nou menysteniment a la Generalitat per dimecres vinent, quan se celebrarà a Barcelona la cimera mediterrània al palau de Pedralbes. Després del forceig perquè la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría presidís el lliurament de premis de la patronal Foment del Treball, ara la Moncloa no permet que el president català, Artur Mas, prengui la paraula durant la cimera, com a amfitrió.

Rajoy es traslladarà a la capital catalana per a una reunió internacional i ni tan sols té prevista una trobada amb el president de la Generalitat, cosa que també s'ha de considerar un desdeny. El president espanyol, des de Panamà, fins i tot s'ha mostat irritat quan li han preguntat per aquesta possibilitat. "És que no té sentit, vaig a Barcelona a dedicar-me a coses que són molt importants", ha dit Rajoy en la clausura de la cimera iberoamericana.
L'actitud de Rajoy que ja es pot definir com a agressiva contra la Generalitat contradiu el que és habitual en aquesta mena de trobades. En època de Jordi Pujol, aquest va poder rebre els participants en diverses cimeres, i en ocasions els va poder oferir un sopar al saló Sant Jordi del palau de la Generalitat. A les Illes Balears, l'estiu passat el president illenc, José Ramón Bauzà, va intervenir en la inauguració d'una trobada de ministres d'Afers Exteriors de la UE, en presència del mandatari espanyol.