dijous, 3 d’octubre del 2013

Alerta amb senyals

Opinió. 03/10/2013 
 

"Cada cop més el sobiranisme és també una defensa de la democràcia, que a l'Estat espanyol s'està degradant a velocitat sorprenent"

 

Editorial
 
 
ada cop sembla més clar que la mesura que pensen a Espanya per aturar la consulta i fins i tot unes eleccions plebiscitàries és suspendre l'autonomia. Des de fa dies dirigents del PP i del PSOE, des dels pròxims a la caverna fins a Alfonso Guerra, estan preparant el terreny parlant de conceptes rabiosos com sedició. I Juan Alberto Belloch recorda dia sí dia també l'article de la Constitució que permet intervenir al Senat i proposa aplicar-lo. 
 
Ni Alfredo Pérez Rubalcaba ni cap dirigent del PSOE ha desautoritzat les paraules de Belloch, cosa també significativa i alhora preocupant. I això succeeix quan el govern espanyol ha enterrat qualsevol tercera via i va cap a l'enfrontament amb Catalunya per terra, mar i aire. 
 
Des de la persecució del català amb pactes amb UPyD fins a la retallada del 25% de la inversió en infraestructures a Catalunya. El govern català, així com els partits de la majoria sobiranista, haurien de començar a analitzar seriosament la qüestió. Si les Corts espanyoles suspenen la Generalitat pel simple fet que els catalans demanen votar, serà un atac en tota regla a la democràcia, una total aberració a la UE. Cada cop més el sobiranisme és també una defensa de la democràcia, que a l'Estat espanyol s'està degradant a velocitat sorprenent. I davant d'això, està clar que caldrà demanar empara internacional.