dijous, 26 de setembre del 2013

“Si puja la tensió, els països que parlen d'afer intern d’Espanya, intervindran”

25/09/2013

Independència

Kai-Olaf Lang, assessor del govern alemany, recomana al govern espanyol que negociï amb Catalunya


Albert Ribas


Kai-Olaf Lang,autor de l'informe de l'Institut Alemany d'Afers Internacionals i Seguretat
El politòleg de l’Institut Alemany de Política i Seguretat Internacional, Kai-Olaf Lang, ha assegurat en unes declaracions a TV3 que el que millor podria fer el govern espanyol amb el procés sobiranista català és obrir una negociació amb el Govern de la Generalitat.

Segons Lang, que és el cap de recerca d’aquest institut que assessora el govern germànic en assumptes exteriors, si Rajoy no afronta la qüestió, pot provocar la intervenció d’altres països de la Unió Europea: “Si puja la tensió a Catalunya, els països que ara diuen que és un afer intern d’Espanya, intervindran i demanaran a Madrid i a Barcelona que busquin un compromís i intensifiquin el diàleg”. Una situació però que Lang encara veu “llunyana”.

Lang és autor de l’estudi ‘Catalunya en el camí cap a la independència?’, on hi assenyala que que, si Catalunya finalment aconseguís de forma unilateral la independència, la Unió Europea hauria d'aplicar-li fórmula de Xipre però a l’inrevés, és a dir, que els catalans mantindrien el conjunt de drets i deures dels ciutadans europeus (l’acquis comunitari), però que quedaria temporalment fora de la UE, tot i que sí mantindrien la ciutadania europea


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/think_tank_alemany_96156.php