dissabte, 7 de setembre del 2013

El jutge Santiago Vidal invoca la desobediència per poder fer la consulta

"Sóc molt consicent que són jutge i potser no ho hauria de dir", afirma


07/09/2013 a les 13:41h




El magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal afirma que enfront d'un hipotètic bloqueig de les autoritats espanyoles a totes les vies legals per portar a terme la consulta d'independència, des de Catalunya s'hauria d'optar per la desobediència i seguir endavant amb el procés. Així ho assenyala en un vídeo de la sèrie Amb Independència, fet públic aquesta nit.

En referència al bloqueig de les opcions plantejades des de Catalunya, Vidal creu que "davant d'això,. i sóc molt conscient que sóc jutge i no potser no ho hauria de dir, però no ens quedarà altra solució que fer cas omís d'aquestes instruccions o aquestes ordres que vinguin del poder centralitzat, i nosaltres continuar fent el mateix procés".

El vídeo consisteix en una entrevista a Vidal sobre el marc jurídic internacional i europeu que podria emprar el procés d'independència de Catalunya. tenint en compte la jurisprudència existent.

El passat mes de juiol, la fundació DENAES, va acusar al magistrat de "perturbat". A través d'un tuit, la Fundació el criticava per les seves paraules en defensa de la consulta sobiranista a la Conferència Nacional d'ERC celebrada a l'Hospitalet de Llobregat. "Si vingués la Guàrdia Civil a retirar les urnes, Mossos i ciutadans els faríem front", va sentenciar.