dissabte, 7 de setembre del 2013

Junqueras alerta dels “venuts” i dels lobbys de poder decidits a impedir la consulta

Dissabte, 7 de setembre de 2013 11:30 h

Hi ha sectors econòmics i de grups de comunicació que faran de tot i més per impedir la consulta, també hi ha alguns que tenen tanta pressa que es venen abans que els comprin, ha dit


En una entrevista a Catalunya Ràdio el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha deixat clar que confia i vol confiar que el president Mas i el seu Govern farà tot el possible per mantenir els seus compromisos, i que portarà el poble de Catalunya a votar el 2014, i ha insistit en que la democràcia no pot ser il·legal, “fer un referèndum no és un problema legal, sinó que és de voluntat política” ha dit. Junqueras ha assegurat que l’experiència ens ensenya que hi gent que té tanta pressa per vendre’s que es venen abans que els comprin, i ha alertat que en aquest país hi ha un establishment que viu molt bé de la dependència d’Espanya – sector econòmic i mediàtic-,  que  faran tot el possible per impedir  la consulta. “Cal garantir que les decisions les prenguin la majoria de la societat catalana i no els que tenen més diners i els mitjans de comunicació” ha dit. 
 
La garantia de tot plegat està en la ciutadania

Sílvia Cóppulo ha demanant al líder republicà si Ítaca passa per la Moncloa, i  que en pensava   eles declaracions de Saenz de Santamaria, Junqueras ha afirmat  que donar-hi versemblança afebleix  la posició del Govern de Catalunya. Malgrat això ha assegurat que la garantia de tot plegat està en els ciutadans i la majoria democràtica i ha fet una crida a que la ciutadania sigui conscient de la seva força. Sense la manifestació de la Diada del 2012 no hauríem avançat com hem avançat, ha dit, i ja recordat que fa un any al govern parlava de pacte fiscal i ara parla de consulta, i ha esperonat a acudir a la Via Catalana.

I si Rajoy ens tempta amb un pacte fiscal?

Junqueras ha dit que mentre el futur de Catalunya estigui en mans del Govern espanyol no ens en sortirem i ha recordat els incompliments sistemàtics dels governs espanyols, i ha posat l’exemple de la connexió amb el Port de Barcelona “acabem aplaudint una obra que arriba amb 10 anys de retard i amb menys de la meitat de la inversió compromesa”, ha explicat, i ha demanat quina repercussió negativa ha suposat l’incompliment per les empreses exportadores i l’economia del país.