diumenge, 4 d’agost del 2013

Mas manté la incògnita sobre els pressupostos i assegura que fins dimarts "tots els escenaris estan oberts"

04/08/2013 10:17

Duran és partidari de la pròrroga i Navarro diu que no hi haurà pressupostos perquè "Junqueras mana"

Redacció
El president de la Generalitat, Artur Mas, no vol aclarir si optarà per mantenir els pressupostos prorrogats o n'elaborarà uns de nous amb el sostre de dèficit de l'1,58%. El cap de l’Executiu ha recordat que dimarts vinent es farà una reunió de Govern extraordinària per estudiar aquesta assignació del dèficit de cara als pressupostos de la Generalitat. El president ha revelat que ha encarregat un informe al conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, perquè plantegi “les possibles alternatives que té el Govern”. Artur Mas ha demanat que no es facin especulacions al respecte, perquè “tots els escenaris estan oberts”.

"No cal fer especulacions perquè pot ser que hi hagi pressupost pel 2013, pel 2014 o tots dos conjuntament", ha assenyalat Mas de visita a Bossòst per comprovar com es recupera la Vall d'Aran després de les riuades del juny.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat que l’objectiu de dèficit de l'1,58% fixat per l’Estat “és una injustícia flagrant”, perquè “el Govern del Partit Popular es queda per a ell la gran part del dèficit per no assumir els costos polítics de les retallades i traspassa als governs autonòmics la part més complicada”, amb la qual cosa “està perjudicant greument les polítiques socials”. “La gent de Catalunya ha de saber que per culpa d’aquesta assignació de dèficits el Govern espanyol està obligant a què hi hagi retallades en sanitat, en ensenyament, en serveis socials, en tot allò que afecta a les persones, fins i tot més vulnerables”, ha reblat.

Duran és partidari de la pròrroga i Navarro diu que no hi haurà pressupostos perquè "Junqueras mana"
Esquerra, soci del govern, diu que han acordat amb CiU que dimarts s'expliqui la solució pactada. A Catalunya Informació, Alfred Bosch ha assegurat que encara no hi ha res tancat i ha carregat contra el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

El líder d'Unió diu que coneix les converses amb Esquerra, però que la decisió no la prendrà Junqueras sinó el govern. Això sí, en presència de dos consellers, Duran ha deixat clar que és partidari de la pròrroga.

En canvi, el primer secretari del PSC és contrari a prorrogar els comptes. Navarro dóna per fet que no hi haurà nous pressupostos perquè així ho ha dit Junqueras, que és, assegura, qui mana a Catalunya.

Joan Josep Nuet insta el Govern a “fer un acte de sobirania real” i desobeir el límit de dèficit
"Vuit mesos després de l’inici del 2013, el Govern de la Generalitat encara està acabant de reflexionar sobre si pensa presentar uns pressupostos per a l’exercici en curs o prorrogar els de l’any passat", ha denunciat aquest diumenge EUiA en un comunicat en el que el seu coordinador general, Joan Josep Nuet, reclama a l’executiu d’Artur Mas que desobeeixi: “L’única opció és desobeir el ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro i fer els pressupostos que necessita Catalunya, sense retallades imposades per les polítiques d’austeritat suïcida”, ha reclamat Nuet. Desobeir, ha indicat, “seria un acte de sobirania real”.

El coordinador d’EUiA també ha recordat que si els pressupostos es prorroguen també seguiran les retallades. I ha fet una crida a totes les esquerres a oferir una alternativa a l’austeritat que propugnen PP i CiU. “EUiA sempre ha criticat les polítiques d'austeritat propugnades per les mateixes instàncies econòmiques i polítiques que ens van dur a la crisi i que ara ens ofereixen més patiment per sortir de la mateixa”, ha recordat Nuet. “Per desgràcia el PP i CiU han compartit i aplicat àmpliament aquestes receptes i ara cal que, en un acte real de sobirania i justícia social, ens en desmarquem de forma clara”, ha afegit.