dimecres, 22 de maig del 2013

Picabaralla entre PP i CiU al parlament


Mas acusa Camacho de considerar el Parlament una cambra 'de fireta' i defensa el seu dret a aprovar la Llei de consultes · Homs a Millo: 'Cada cinc minuts volen de Catalunya 157.00 euros'

 Vídeo de la topada entre Mas i Camacho :





Sessió tens avui al parlament, especialment per la picabaralla dialèctica entre el president Mas i la cap del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho. 'Aquest Parlament té dret a aprovar una Llei de consultes?', ha preguntat Mas a la dirigent popular després que aquesta hagués fet una dura intervenció en què negava una vegada més el dret de decidir. Ella ha negat amb el cap. 'Ara ja hem arribat al final del camí. Aquest és el gran problema, que vostès consideren que aquest parlament és un parlament de fireta i que no té res a veure amb el mandat popular'. Acte seguit Mas ha defensat el dret de Catalunya a aprovar la Llei de consultes. I ha reblat, mirant Camacho: 'Tinc la sensació que vostè vol ser la futura delegada del govern espanyol a Catalunya.' De fet, ha ironitzat recordant a Camacho que és la presidenta del PPC i no membre del govern espanyol.



Homs a Millo: 'Cada cinc minuts volen de Catalunya 157.00 euros'
Per una altra banda, el conseller de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha retret a l'executiu espanyol que no faci res per anul·lar o reduir 'el dèficit fiscal'. Responent a una pregunta formulada pel portaveu del PP, Enric Millo, Homs ha dit: 'en els cinc minuts d'aquest debat, han volat de Ctalunya 157.000 euros pel dèficit fiscal.' El conseller ha aprofitat per demanar als populars que a través del seu partit parlin amb el govern espanyol i 'facin alguna cosa per ajudar, si més no per atenuar aquesta situació tan absurda que pateix el país'.

Millo ha replicat demanant al portaveu del govern quin era el cost del Consell per a la Transició Nacional i Homs ha respost dient que els membres del Consell 'no cobren dietes ni reben cap aportació', i ha aprofitat per demanar als populars que si els preocupa tant el cost de les coses i la situació a Catalunya, haurien de fer els càlculs sobre les balances fiscals. 'Bé que ens podria ajudar vostè a través del seu grup a superar situacions que no tenen ni cap ni peus', ha dit, tot convidant Millo a calcular els diners que volen de Catalunya 'en els cinc minuts en què vostè i jo parlem.'

Sobre aquesta qüestió, Mas tanmbé ha dit que amb un terç del dèficit fiscal d'un any no hi hauria hagut cap retallada en els últims anys, es continuaria invertint en infraestructures i es podrien crear llocs de treball. Mas ha dit que era escandalós que els barons del PP protestessin per un eventual repartiment de l'objectiu de dèficit asimètric i no tinguessin en compte els 16.500 milions d'euros de dèficit fiscal, per exemple, que va patir Catalunya l'any 2010. També ha replicat aquells grups que qüestionen la metodologia de càlcul que ha fet servir el Govern, tot assegurant que és la mateixa que utilitzava el tripartit.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4117506/20130522/picabaralla-pp-ciu-parlament.html