dijous, 8 d’agost del 2024

Els Mossos identifiquen els acompanyants de Puigdemont: Turull, tres mossos i un bomber

 

 

La policia avisa Jordi Turull que és investigat policialment i el citarà per declarar

 

 

El secretari general de Junts, Jordi Turull, durant l'acte d'Argelers d'aquest dilluns / Nico Tomás / ACN

 


Quico Sallés

08-08-2024

 


Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació contra el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, per compartir el vehicle amb què s’ha escapolit el president Carles Puigdemont aquest matí. A més, han ordenat també investigar dos mossos més, a més del detingut aquest migdia, i un bomber que també l’acompanyava al cotxe. De fet, tots han estat identificats per la policia de la Generalitat com a col·laboradors de la marxa del president un cop ha acabat l’acte d’arribada al passeig Lluís Companys. 

 

 

Carles Puigdemont i Jordi Turull, en l’arribada a Barcelona/Quico Sallés


Tot i que en un principi s’havia difós una ordre de detenció del líder de Junts, Mossos insisteix que no hi ha cap ordre de detenció, sinó que el citaran a declarar pels fets d’aquest matí. De fet, des d’Interior asseguren que si el secretari general de Junts no respon a la citació, tramitaran la petició al jutge per tal que sigui citat a declarar. L’encarregada d’instruir la investigació és la Comissaria General d’Informació que, de moment, hi veu possibles responsabilitats penals dels que han col·laborat en la maniobra de marxa de Puigdemont. Val a dir que els preparatius d’una virtual detenció anaven a càrrec d’aquesta unitat especialitzada i amb monitoratge directa de la Prefectura. 

 

Una detenció segura

En concret, la identificació és per un possible delicte d’obstrucció a la justícia. Un càrrec que les seves defenses neguen del dret i del revés perquè no veuen cap mena de delicte. Tot i això, sí que els Mossos han detingut a en Jordi, un mosso d’esquadra que hauria col·laborat cedint el vehicle amb què el president hauria marxat després de l’acte de retorn d’aquest matí organitzat per Junts i per les entitats independentistes. En aquesta línia, les defenses alerten que interposaran querelles per detencions il·legals. El Mosso que ha estat detingut, ha estat traslladat a la comissaria de les Corts on ha tingut assistència lletrada.

Així mateix, un comunicat de Mossos admetia, passades les tres de la tarda, la possibilitat de noves detencions relacionades amb el cas. En tot cas, el cos “destaca que el dispositiu que s’havia dissenyat establia que la detenció es fes de forma proporcional i en el moment més oportú per no generar desordres públics”. Per altra banda, els Mossos d’Esquadra desmenteixen que hi hagués cap acord ni conversa prèvia amb l’entorn de Carles Puigdemont per planificar un suposat arrest. 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://elmon.cat/politica/tribunals/els-mossos-identifiquen-els-acompanyants-de-puigdemont-en-la-investigacio-889353/