dijous, 8 d’agost del 2024

Els Mossos cerquen Puigdemont a la desesperada: tanquen Barcelona com el 17-A per mirar de detenir-lo

 

 

SOCIETAT - POLICIA I JUSTÍCIA

 

 

Col·lapse a les vies de sortida de la ciutat, tancades per la inspecció cotxe per cotxe a la recerca del president

 

 

[EN DIRECTE] Puigdemont parla davant milers de persones a Barcelona, desapareix i esquiva el dispositiu per a detenir-lo 

 

 

 

Un dels controls dels Mossos a l'autopista AP-8 (fotografia: ACN / Gerard Vilà).



Pol Baraza Curtichs

Dijous-7-08-2024 Actualització: 08.08.2024 - 11:46

 

 

Els Mossos d’Esquadra han engegat un operatiu extraordinari anomenat “Gàbia” amb un objectiu clar: detenir el president Carles Puigdemont. La policia catalana ha desplegat tot de recursos a tota Barcelona i els voltants i ha tallat algunes carreteres per a localitzar el vehicle en què, presumptament, hauria marxat el president.

Les sortides de Barcelona estan col·lapsades. Ara per ara, hi ha controls a la AP-7, a la C-31 i a la B-23, on hi ha llargs quilòmetres. Els Mossos també fan controls a la Jonquera i al Pertús, a la N-II, cosa que causa llargues cues. Els agents inspeccionen els vehicles: miren l’interior dels automòbils i fins i tot obren algun maleter.

L’operació Gàbia se centra en Barcelona, però hi ha molts més controls, com ara a l’entrada de

Ripoll, a la C-17; a la sortida de Molló (Ripollès), en direcció a Coll d’Ares; i a Llançà (Alt Empordà). “És esperpèntic, sobretot perquè de vegades he reclamat la seva presència i m’han dit que no hi havia prou patrulles a la comarca per venir!”, es queixa el batlle de Molló.

 

 

 

 

Un dels controls que els Mossos fan a la Meridiana.

El president Puigdemont ha aparegut pels volts de les 9.00 a l’Arc de Triomf, on ha fet un breu discurs davant dels concentrats. Poc després, el president ha desaparegut entre la multitud i els Mossos li han perdut la pista. El president tampoc no ha assistit al ple d’investidura de Salvador Illa (PSC), que ha començat a les 10.00.

Fonts dels Mossos expliquen a VilaWeb que han tingut localitzat Puigdemont les primeres hores, però finalment li han perdut la pista, i per això han hagut de desplegar l’operatiu “Gàbia”. El pla preveu controls a les carreteres a la regió policíaca de Barcelona, però també a les adjacents, com ara les regions metropolitanes nord i sud. Ara per ara, no consta que la policia hagi localitzat i detingut el president Puigdemont.

No és la primera vegada que els Mossos d’Esquadra engeguen l’operació “Gàbia”. El 17 d’agost del 2017, en el marc de l’atemptat gihadista de la Rambla de Barcelona, la policia ja la va activar per a evitar que l’autor de l’atropellament múltiple fugís.

A primera hora, els Mossos d’Esquadra ja havien muntat un ampli operatiu al voltant del parlament: han tancat els principals accessos al parc i han restringit l’accés a qualsevol persona no autoritzada. La policia ha desplegat agents antiavalots, que han carregat contra uns quants manifestants que volien traspassar el cordó policíac. També han llançat gas pebre.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/mossos-cerquen-puigdemont-desesperada/