dimarts, 11 de juny del 2024

Un article del diari israelià Jerusalem Post relaciona el reconeixement espanyol de Palestina amb la independència de Catalunya

 

 

El diari israelià Jerusalem Post ha publicat un article, signat per David Ben-Basat, en el qual analitza el reconeixement d’Espanya a un hipotètic estat palestí i les derivades que aquest reconeixement podria comportar.

 

El Jerusalem Post indica, a més, la hipocresia del reconeixement espanyol a Palestina perquè paral·lelament es nega a reconèixer un estat català independent o, si més no, a facilitar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya sobre aquesta qüestió.

D’altra banda, l’article publicat en el diari israelià afegeix que el reconeixement espanyol a Palestina, que teòricament es deu a una qüestió de drets humans, serveix per legitimar Hamàs, una organització que durant la seva història i especialment el 7 d’octubre de 2023 s’ha dedicat a violar repetidament els drets humans tant de palestins com d’israelians.

Així mateix, l’article alerta d’una altra derivada molt important d’aquesta qüestió. El reconeixement

espanyol de l’estat palestí, segons el dret internacional, podria comportar que dos milions de palestins poguessin demanar asil polític a Espanya, així com també a Irlanda i Noruega, els altres dos estats europeus que també han reconegut Palestina.

Mentrestant, i paral·lelament amb els senyals continuats que arriben d’Israel que relacionen el reconeixement espanyol de Palestina amb el plet nacional dels catalans, els tres partits processistes, Junts, ERC i CUP, donen suport a la posició del govern espanyol en aquesta qüestió, en un exercici d’irresponsabilitat nacional envers els catalans.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.estat.cat/un-article-del-diari-israelia-jerusalem-post-relaciona-el-reconeixement-espanyol-de-palestina-amb-la-independencia-de-catalunya/