dijous, 1 de juny del 2023

Última hora : El Suprem confirma la condemna contra Dani Gallardo a quatre anys de presó

 

 

PAÍS

 

 

El jove va ser detingut en el marc d’una concentració en contra de la sentència del procés el 16 d’octubre de 2019 a Madrid

 

 


 

 

 

Alaaddine Azzouzi 

 

01.06.2023 - 15:55

Actualització: 01.06.2023 - 6:21

 

 

El Tribunal Suprem espanyol ha desestimat el recurs de cassació de Dani Gallardo i confirma així el seu ingrés a la presó, on passarà els quatre anys que li resten de condemna, segons que ha pogut confirmar VilaWeb.

 

La sala ha estimat parcialment el recurs de cassació interposat atès que considera que ha de ser absolt del nou delicte de desordres públics agreujats, però li manté la condemna de sis mesos per delicte de desordres públics bàsics. També li mantenen un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat en concurs ideal amb un delicte lleu de lesions, amb tres anys i sis mesos de presó.

 

Òmnium Cultural ha publicat un vídeo a Twitter en què ap

areix Gallardo denunciant la repressió que pateix. ”

 

 



Dani Gallardo va ser detingut en el marc d’una concentració en contra de la sentència del procés el 16 d’octubre de 2019 a Madrid. Va intentar auxiliar a una companya que estava sent reduïda violentament per quatre agents antidisturbis, i va acabar sent detingut.

 

Gallardo va estar un any en presó preventiva en espera de judici, l’Audiència Provincial de Madrid en va decretar la llibertat provisional, condemnant-lo posteriorment a una pena de quatre anys i mig de presó. Tots els recursos de la defensa han estat desestimats, i ara, la sala segona del Tribunal Suprem ha desestimat el seu recurs de cassació.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-suprem-confirma-la-condemna-a-dani-gallardo-a-quatre-anys-de-preso/