divendres, 2 de juny del 2023

[ESCÀNDOL] Fraccionament de contractes milionaris del govern de Colau i Collboni

 

 

CGT es querella contra una desena d'alts càrrecs de TMB. El sindicat ha recopilat informació de més de 111.000 expedients per valor de 120 milions d'euros

 

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder del PSC, Jaume Collboni

 

 


Redacció

els procediments de contractació pública establerts per a contractacions a partir de determinada quantitat de diners.

Però a parer del sindicat aquesta fórmula s’ha utilitzat per fer fraccionaments il·legals, és a dir, per dividir contractes que podrien estar agrupats, “segurament de manera més cara i sense lliure concurrència”.

 

El sindicat també afirma que el volum de presumptes irregularitats “és tan gran” que hi podria haver un “ús irregular o preferencial amb certs proveïdors”.

 

Representants de la CGT han denunciat també les presumptes irregularitats als responsables actuals de la companyia, que, segons la formació, els han assegurat que es tracta d’una situació “heretada”, i els han admès que és “més pràctica” que la contractació ordinària. També els han indicat que estan fent esforços per corregir la situació.

 

Finalment, el sindicat afirma que cada contracte menor té un expedient “amb persones que justifiquen la necessitat i signen que no s’ha complert la llei de contractació pública”. És per això que entenen que un volum “molt important” d’aquests contractes “no s’ha fet bé” i que no descarten que el nombre de responsables pugui augmentar.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/noticies/escandol-fraccionament-de-contractes-milionaris-del-govern-de-colau-i-collboni/