dijous, 18 de maig del 2023

Escàndol a Melilla: investiguen la compra de 10.000 vots per correu

 

 

MÓN - ÀFRICA

 

 

La delegada del govern espanyol diu que els vots poden equivaler a un terç dels membres de l'Assemblea de Melilla

 

 


 

 

EUROPA PRESS


18.05.2023 - 12:53

 

Actualització: 18.05.2023 - 13:23

 

 

La delegada del govern espanyola a Melilla, Sabrina Moh, ha assegurat que la policia espanyola té una investigació en marxa per possible frau electoral mitjançant la compra de 10.000 vots per correu. “Podríem estar parlant d’un terç de representants de l’Assemblea de Melilla“, ha explicat, prenent com a referència el nombre de votants en els comicis de 2019.

 

En una entrevista a TVE, recollida per Europa Press, la delegada ha demanat precaució perquè la investigació policíaca es desenvolupi fins al final, afegint que, “de ser certes”, les presumptes irregularitats “poden rondar el 20%” d’un cens total de gairebé 55.000 electors.

 

“Són 10.000 persones les que han sol·licitat el vot per correu que, sobre un cens de 55.000 electors, és molt elevat”. Moh ha recordat que

el 2019 van ser unes 34.000 persones les que van votar a Melilla, d’aquí que hagi esgrimit que es podria parlar que “un terç de l’Assemblea de Melilla podria estar ara mateix en el vot per correu”.

 

La delegada ha dit que espera que el procés electoral es desenvolupi amb normalitat. “Falta poc, però fa un temps que hi treballem i espero que es pugui tallar i que puguem tenir un procés electoral net, transparent i que la ciutadania pugui elegir realment qui són els representants que volen”, ha afegit. També ha confirmat que hi ha controls fronterers per si aquest vot per correu es dirigeix també fora de Melilla.

 

Les sospites i investigacions sobre frau electoral han estat recurrents en diferents processos electorals a Melilla. Els dos principals partits polítics de l’Assemblea, PP i Coalició per Melilla, s’han acusat mútuament d’estar darrere de les presumptes irregularitats en el vot per correu i del robatori de documentació electoral a treballadors de Correus, la qual cosa va fer que la policia i la Guàrdia Civil fessin tasques d’escorta.

 

Les eleccions de 2019 les va guanyar el PP amb deu representants. Ara bé, Coalició per Melilla i el PSOE es van aliar per cedir els seus vots —vuit i quatre, respectivament— a l’únic representant de Ciutadans, Eduardo de Castro —ara ha deixat el partit—, i el van fer president.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/investiguen-compra-10000-vots-correu-melilla/