divendres, 7 d’octubre del 2022

Última hora : Junts decideix de sortir del govern amb un 55% de vots a favor

 

 

PAÍS - PRINCIPAT

 

 

Els partidaris del no sumen 55% vots, mentre que els continuistes es queden en 42% en una votació que ha tingut una participació del 79% 

 





Redacció

 07.10.2022 - 17:15

 

 

Es confirma el terratrèmol al govern català. La militància de Junts ha acordat de sortir del govern en una consulta on els partidaris del no s’han imposat amb 55% vots. Per la seva banda, els continuistes, amb els consellers Jaume Giró i Victòria Alsina al capdavant, n’han aconseguit 42%. Ara l’executiva es reunirà per avaluar el resultat i explicar els pròxims passos d’una ruptura que ja no té aturador i que marcarà els mesos vinents de la política catalana.

 

L’alta participació –79%– anunciada en les hores prèvies ja feia preveure un resultat molt ajustat i s’ha acabat consumant. Aquesta divisió de les bases suposarà un esforç extra pel secretari general del partit, Jordi Turull, que haurà de recosir una direcció que en els últims dies

ha exposat públicament les diferències en les seves estratègies. Turull ja va apostar per no prendre partit en la consulta per poder reforçar el paper de frontissa que s’ha encarregat.

 

La sortida del govern reforça clarament els sectors que pivoten al voltant de la presidenta del partit, Laura Borràs, i Carles Puigdemont. Aquest últim no s’havia pronunciat obertament, però càrrecs de la seva confiança com el portaveu del partit, Josep Rius, o Aleix Sarri, havien fet campanya a favors de trencar el govern. Borràs, per la seva banda, s’apunta una victòria que de no haver-se donat, l’hauria deixat en una posició molt compromesa.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/junts-surt-govern-consulta-militancia/