dilluns, 30 de maig del 2022

La clatellada d'Urías a Felip VI per la foto amb Vox: "La seva poca traça no té límits"

 

 

MONARQUIA

 

 

Urías es va mostrar molt contundent amb Joan Carles I al seu retorn i ara ha atacat Felip VI per la fotografia amb V🤢x

 

 

Foto: Europa Press
Barcelona. Dilluns, 30 de maig de 2022. 11:05
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 


 

 

 

La desafortunada fotografia del rei Felip VI amb dos diputats de V🤢x el dia de la desfilada de les Forces Armades continua portant cua. Si l'actual monarca volia mantenir un perfil discret després del autèntic escàndol que va suposar la tornada del seu pare, amb qui es va reunir durant hores al palau de la Zarzuela, aquesta imatge, compartida a Twitter per la diputada ultra Mireia Borrás amb el missatge VERDE (Viva el Rey de España), ha dinamitat tots els seus intents de moderar-se i l'han tornat a posar al punt de mira. La imatge s'ha fet viral a les xarxes, on molta gent ha denunciat que és un gran error per part del Rei accedir a fotografiar-se amb aquests dos polítics si el que vol és donar una imatge de imparcialitat política. Una de les persones més autoritzades de l'Estat en la matèria és el professor de Dret Constitucional Joaquin Urías que ha publicat la seva reflexió a les xarxes amb unes paraules molt dures contra l'actual monarca. 

 

 

 

 



"La poca traça de Felip VI i la Casa Reial no té límits. Seguir apropant-se a la ultradreta és precisament el que no ha de fer la monarquia.  A més, estem en campanya electoral:

si la idea és fomentar més la desvinculació de l'esquerra cap a la monarquia, ho estan fent molt bé", ha escrit Urías a Twitter. 

També a aquesta xarxa social, el professor va voler denunciar l'actitud de Joan Carles a la seva tornada de visita a Espanya per participar en les regates de Sanxenxo. L'emèrit, quan li van demanar si donaria explicacions va contestar amb un desvergonyit "explicacions, de què?". Davant les seves paraules, Urías va denunciar que "aquest senyor està fora de la realitat... i de control. Fotent-se de tots els espanyols a la cara. És la poca vergonya que dona la impunitat". 

 

Desfilada de 3.200 militars 

La polèmica foto del Rei es va fer dissabte a Osca, després de la multitudinària desfilada pel dia de les Forces Armades, que va inundar la ciutat de banderes d'Espanya i crits a favor del rei Felip VI i la reina Letícia. Ella, no surt a aquesta foto, però també ha estat molt criticada a Twitter per no haver assistit a la final de la copa de la Reina, que porta el seu nom i que va guanyar el Barça, mentre Felip es va desplaçar aquell mateix dissabte a París per veure en directe la final de la Champions. A la fotografia surten dos diputats al Congrés, Alberto Asarta i Mireia Borrás i al monarca vestit de militar com és costum veure'l en aquesta jornada, tots tres visiblement contents. 

 

La desfilada de les Forces Armades va comptar ahir amb la presència d'un gran nombre de personalitats polítiques.  Hi van assistir el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez; la nova directora del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Esperanza Casteleiro; i la ministra d'Educació, Pilar Alegría, exdelegada del Govern a Aragó; a més de la cúpula militar i altres autoritats civils i militars. L'acte va comptar amb la presència de més de 3.200 militars, 154 vehicles i 69 aeronaus.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/clatellada-urias-felip-vi-foto-vox-traca-no-limits_765057_102.html