dimarts, 15 de febrer del 2022

Reclamen una consulta popular per restablir el lema “Perpinyà, la catalana” a l’escut de Perpinyà

 

 

PAÍS - CATALUNYA NORD

 

 

Es tracta d'una petició a la plataforma Change.org dirigida al batlle de la ciutat, l'ultradretà Louis Aliot  

 





Per: Redacció

15.02.2022  14:14

 

 

Un grup de ciutadans de Perpinyà han registrat una petició a la plataforma change.org perquè el batlle de la ciutat, Louis Aliot, del partit ultradretà Rassemblement National, convoqui una consulta popular per a restablir el lema “Perpinyà, la catalana” del blasó de la ciutat.

 

Segons que denuncien, el batlle va retirar el lema de l’escut de manera unilateral i sense consulta prèvia als ciutadans. També expliquen que ha intentat de fer desaparèixer els cartells en català als accessos a la vila.

 

 

“Són petits passos, que sense adonar-nos van esborrant la nostra cultura, la nostra història i els sentiments profunds catalans a Perpinyà i a la regió”, expliquen, en un

comunicat. “Hem de promoure i protegir la nostra identitat, no podem acceptar una assimilació forçada i la pèrdua de la cultura i la llengua que constitueixen la base de la nostra riquesa.”

 

Els impulsors de la petició, que ja ha recollit més de 1.000 signatures, també denuncien que Aliot actua sense cap oposició i que l’ultradreta utilitza Perpinyà com un laboratori per anar estenent les seves polítiques a la resta d’estat francés.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/consulta-popular-lema-perpinya-catalana/