dimecres, 15 de desembre del 2021

[VÍDEO] Cambray diu ara que no pot blindar la immersió fins que Catalunya sigui independent

 

 

PAÍS -PRINCIPAT 

 


"És cert que aquest blindatge, aquesta protecció de la llengua catalana, no serà cent per cent efectiva fins que no tinguem un estat propi", ha dit al parlament 

 

 


 

 

Per: Redacció 

15.12.2021  09:38

 

 

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha assegurat avui al parlament que el govern no podrà blindar la immersió lingüística dels atacs judicials fins que Catalunya sigui independent i disposi d’un estat propi. “Continuarem lluitant davant d’aquests atacs dels tribunals amb totes les eines i amb la màxima fermesa. També és cert que aquest blindatge, aquesta protecció de la llengua catalana, de la nostra cultura, no serà cent per cent efectiva fins que no tinguem un estat propi”, ha declarat el conseller.

 

 

 


 

 

 

Així mateix, González Cambray ha dit que el govern ha reconegut una situació que no li agrada, que és

“la davallada de l’ús del català en els darrers quinze anys”. En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que l’executiu de Pere Aragonès ha decidit d’entomar el problema i passar a l’acció. “Desplegarem amb fermesa, convicció i realisme, un pla d’impuls de la llengua catalana als centres educatius. Tots rebran l’acompanyament i les eines, a través de grups impulsors, per tal que els projectes lingüístics de cada centre es portin a terme a les aules”, ha afegit.

 

González Cambray ha fet aquestes consideracions arran de les preguntes del diputat de la CUP Carles Riera en la sessió de control del govern. “Cal garantir el dret de tot l’alumnat, sense exclusions, de ser escolaritzat en llengua catalana. Cal garantir la immersió en tots els centres educatius del país, inclosos els gairebé vuitanta que han rebut sentències judicials en contra d’aquest model. No podem admetre cap reculada en la nostra sobirania”, ha exposat el diputat.

 

D’altra banda, el conseller ha insistit que el govern farà costat a la comunitat educativa, a les famílies, als alumnes i als ajuntaments davant de les ingerències dels tribunals en el sistema educatiu. “Confiem en els mestres són els que saben millor què han de fer, què han de desplegar, en cada projecte educatiu per donar resposta per garantir l’ensenyament en català i castellà, tal com passa ara. Aïllem-los del soroll”, ha sentenciat, tot fent una crida a participar a la manifestació de dissabte a favor de la immersió.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-cambray-no-pot-blindar-immersio-catalunya-independent/