dimarts, 16 de novembre del 2021

Els ultres del Blanquerna tenen deu dies per entrar a la presó, vuit anys després de l’assalt

 

 

PAÍS - PRINCIPAT

 

 

L'Audiència de Madrid ordena l'ingrés a presó dels condemnats per l'assalt al centre durant la Diada del 2013

 

 


 

 

Per: Redacció 

16.11.2021  09:59

 

 

L’Audiència de Madrid ha donat deu dies al dirigent del partit d’ultradreta Democracia Nacional Pedro Chaparro perquè entri a la presó per l’assalt al Centre Cultural Blanquerna la tarda de l’Onze de Setembre del 2013. És un dels catorze individus condemnats per aquells fets entre dos anys i set mesos i dos anys i nou mesos de presó. La pena fou finalment rebaixada per part del Tribunal Suprem perquè no hi va veure l’agreujant de discriminació ideològica ni de danys en béns públics, deixant-ho en un delicte de desordres públics en concurs ideal amb un delicte contra el dret de reunió. 

 

Amb aquesta decisió, avançada per la Directa s’exhaureixen els recursos dels ultres condemnats per esquivar la presó, perquè tan sols els resta el recurs de súplica davant de l’Audiència de Madrid mateixa. El recurs d’empara de Chaparro al Tribunal Constitucional ja va endarrerir l’entrada a presó dels condemnats. El TC va anul·lar la sentència perquè

se’ls havien vulnerat drets com la presumpció d’innocència per l’aplicació de l’agreujant de discriminació ideològica.

 

 

Només un dels catorze condemnats ja va entrar a la presó, el mes de maig proppassat, Tomás Bor, tot i que ara mateix ja gaudeix de tercer grau. N’hi ha un altre, Juan Luis López García, que és en cerca i captura perquè va fugir. N’hi ha dos que mentre restava suspesa l’ordre d’ingrés a la presó van presentar-se de candidats a les eleccions a l’Assemblea de Madrid d’enguany: Manuel Andrino Lobo, que encapçalava la llista del partit feixista Falange Espanyola, i Jesús Fernando Fernández-Gil, que hi va de número vuit. 

 

D’una altra banda, l’Audiència de Madrid també ha remès un escrit al Tribunal Suprem perquè indiqui l’estat de l’informe de tramitació de l’indult que van demanar dos dels condemnats, que tenen suspès l’ingrés a la presó.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/audiencia-madrid-ultres-blanquerna-preso/