divendres, 24 de setembre del 2021

L'independentisme esclata per la detenció de Puigdemont: "El nostre president"

 

 

EXILI

 

 

Marc González
Foto: Eva Parey | Vídeo: Marc Ortín
Barcelona. Divendres, 24 de Setembre 2021. 10:35
Actualitzat: Divendres, 24 de Setembre 2021. 10:51
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 


 

 

L’independentisme s’ha tornat a mobilitzar d’urgència arran de la detenció del president a l’exili, Carles Puigdemont, a la seva arribada a l’Alguer. Centenars de persones han respost a la crida de l’Assemblea i els CDR i s’han manifestat davant del consolat italià.

 

Però no només ha estat la base la que s’ha mobilitzat, tots els consellers de Junts i membres d’ERC i la CUP com Alba Vergés, Ernest Maragall, Carles Riera i Dolors Sabater, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, també han acudit a la protesta.

 

 

Jaume Giró i Jordi Turull a la protesta contra la detenció de Puigdemont / Foto: Eva Parey


 

 

 

Hores abans, els Mossos havien blindat tots els accessos al consolat, fet pel qual

la manifestació s’ha produït a l’avinguda Diagonal, a uns carrers de l’edifici.

 

La manifestació s'ha produït amb total normalitat i en un ambient reivindicatiu. Alguns manifestants també han volgut expressar el seu malestar amb els polítics independentistes amb pancartes que els demanaven la independència o la dimissió o cridant-los, directament, "botiflers". Ara bé, el clam unànim i que ha trobat el consens de tots els concentrats ha estat el de "Puigdemont, el nostre president".

 

 

 


 

La denúncia de l'independentisme institucional

 

En una atenció als mitjans, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha denunciat que “Europa té presos polítics” i ha exigit l’alliberament de Puigdemont. "Ja vam avisat que érem molt escèptics amb la taula de diàleg i veiem com el temps ens està donant la raó", ha afegit en referència a la negociació represa amb l'Estat.

 

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha afirmat que espera que Itàlia respecti els tribunals europeus i que, alhora, l'Estat espanyol respecti la "inviolabilitat parlamentària" de Puigdemont. 

 


Borràs, a la protesta per la detenció de Puigdemont / Foto: Eva Parey




Borràs també ha lamentat que la protesta no es pugui fer davant les portes del consolat d'Itàlia, al carrer Aribau de Barcelona, perquè hi ha un dispositiu dels Mossos. "Barcelona és una ciutat en la què sempre hem pogut expressar el dret a manifestació. Catalunya és un país de drets i esperem poder-ho continuar fent", ha afegit

 

La diputada de la CUP Dolors Sabater ha qualificat la detenció de “despropòsit” i ha alertat que l’Estat no té intenció de negociar.

 

Paluzie ha denunciat la persecució que pateix el president a l’exili i ha cridat a la “màxima mobilització”. Cuixart ha titllat d’”incomprensible” la detenció i ha reclamat la fi de la repressió. També ha avisat que es manifesten perquè els drets es defensen exercint-los.

 

Seguirà ampliació.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/independentisme-detencio-puigdemont-nostre-president_649232_102.html