dilluns, 7 de juny del 2021

Turull obre dijous la via d’Estrasburg just abans que arribi l’indult

 

 

L'estratègia europea en marxa

 

 

Jordi Turull a la comissi? del 155 al Parlament

 

 

 

 

Quico Sallés

  

 

 

Front europeu en solfa. Jordi Pina i Francesc Homs, els advocats del conseller Jordi Turull, presentaran aquest dijous el recurs davant el Tribunal Europeu de Drets Humans. Serà el primer recurs dels presos polítics que arribarà a la justícia europea arran de la condemna per sedició que els va imposar el Tribunal Suprem. Un primer recurs que arriba just abans que el consell de ministres de Pedro Sánchez aprovi de manera definitiva els indults. Després de registrar el recurs, els advocats n’explicaran el contingut acompanyats del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont. 

 

El recurs passa per remarcar la vulneració de drets fonamentals com el del jutge predeterminat per llei, així com per la manca de taxativitat jurídica del delicte de sedició que interpreten com una vulneració dels drets de reunió, manifestació i llibertat d’expressió i opinió. L’estret marge que deixa el formulari i l’addenda argumental ha obligat als lletrats

a treure punta el llapis i a afinar bé l’estratègia amb un repartiment per a cada recurs de les vulneracions que poden considerar més específiques en cada cas concret.

 

La “Comissió Europea” dels lletrats que coordina els recursos està configurada per Jordi Pina -lletrat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull-, de fet, és l’únic que té de moment, la via oberta per recórrer a Europa; Benet Salellas, advocat de Jordi Cuixart; Judit Gené, que representarà els interessos de Quim Forn i Meritxell Borràs; Andreu Van der Eynde, que dirigeix la defensa d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa, i Gonzalo Boye, que ha dirigit la internacionalització judicial del Procés a través de l’exili. A més, també hi participen ERC, JxCAT, Òmnium i l’ANC.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://elmon.cat/politica/turull-obre-dijous-la-via-destrasburg-abans-que-arribi-lindult-263928/