dilluns, 7 de juny del 2021

El Col·lectiu Primer d’Octubre recorda a Junqueras que la militància “no descarta cap via, inclosa la unilateral”

 

 

Els militants d’ERC fidels a l’1-O remarquen que es va decidir “no descarta mai la via de tornar-ho a fer, independentment de l’existència de l’acord amb l’estat”

 

 

Àlex Huguet 07/06/2021

 

 

Oriol Junqueras amb el puny alçat abans d'entrar a la presó de Lledoners el passat 9 de març.

 



El Col·lectiu Primer d’Octubre no ha trigat a reaccionar davant el polèmic article de Junqueras que ha publicat el diari ARA, on es pot interpretar que el pres polític insta a renunciar a la via unilateral que tants cops ha defensat l’independentisme. El sector crític d’ERC, fidels a l’1-O, han compartit un comunicat on asseguren que “davant les declaracions del president del partit, hem de recordar que la Ponència Política aprovada per la militància el desembre del 2017 contempla que, davant l’enquistament de la via negociada, no es descartarà cap via inclosa la unilateral”.

 

Així de clara és la resposta del Col·lectiu al líder d’ERC, citant textualment allò que el partit va acordar, i també asseguren que ho recordaran “tantes vegades com faci falta”. A més, també remarquen que al mateix document es proclama que “no podem descartar mai la via de tornar-ho a fer, si pot ser acompanyats de complicitats internacionals, però

independentment de l’existència de l’acord amb l’estat”, validant l’acord del nou Govern que posa dos anys de límit a un suposat diàleg, i alhora contradient el que semblen les intencions actuals d’ERC i Junqueras per resoldre el conflicte.

 

 

 

 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/noticies/politica/el-collectiu-primer-doctubre-recorda-a-junqueras-que-la-militancia-no-descarta-cap-via-inclosa-la-unilateral/