dilluns, 11 de gener del 2021

Adrià Carrasco torna de l’exili després de prop de tres anys

 

 

PAÍS - PRINCIPAT

 

 

Es va exiliar a Bèlgica arran d'un operatiu per detenir-lo l'abril de 2018 · El seu cas s'ha arxivat per manca de proves que apuntin a cap possible delicte  

 







Per: Redacció

11.01.2021  11:01

 

 

Adrià Carrasco ha tornat de l’exili després de gairebé tres anys a Bèlgica, ja que s’ha arxivat el seu cas en considerar que no hi ha proves que acreditin cap delicte. Ho ha fet públic el seu grup de suport, que fa una conferència de premsa davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pocs dies després que Carrasco hagués arribat als mil dies d’exili a Bèlgica. Avui a les 19.30 hi ha convocada una concentració a l’Ajuntament d’Esplugues.

 

 


 

 

 

“Deien que la Tamara i jo érem terroristes, i hem acabat lliures de tota acusació. Ells sabien des del principi que no ho érem, però van utilitzar-nos per desmobilitzar la classe treballadora”, ha dit Carrasco ja des de Barcelona. En el seu retorn, ha recordat que “va ser quan vam tocar la concessionària Abertis que l’estat va respondre”, i ha fet una crida per

l’amnistia total de tots els represaliats, que “implica molt més que l’alliberament dels presos”. També implica, diu, el retorn lliure dels exiliats, el respecte del dret d’autodeterminació de Catalunya i l’arxivament de tots els casos “per causes polítiques i socials”. Carrasco diu que, malgrat tot, “de terrorisme, sí que n’hi ha”, però creu que “qui n’acusa és qui n’imparteix” i que “l’únic terrorista és l’estat capitalista”.

 

Núria Tarrés, mare de Carrasco, ha agraït el suport popular rebut i als advocats Gonzalo Boye i Christophe Marchand, els seus advocats a Bèlgica, i ha dit que “la por ja no ens paralitza”. “Ens heu convertit en enemics d’una forma barroera, però nosaltres ja no pararem”, ha afegit.

 

Adrià Carrasco: ‘L’instint de supervivència em perseguirà tota la vida’

 

La Guàrdia Civil va intentar detenir Adrià Carrasco el 10 d’abril de 2018 en un operatiu també contra Tamara Carrasco. Tots dos eren membres dels CDR –ell d’Esplugues de Llobregat i ella de Viladecans– i se’ls acusava de terrorisme, rebel·lió i sedició per haver participat en els talls de carretera i en l’obertura de peatges. Mentre Tamara Carrasco va ser detinguda i es va decretar el seu confinament a Viladecans, d’on no va poder sortir durant més d’un any, Adrià Carrasco va poder escapar i es va exiliar a Bèlgica. Després de dos anys i mig des de la detenció, aquest octubre Tamara Carrasco va ser absolta de tots els càrrecs, però la fiscalia va presentar un recurs en contra de la sentència, de manera que el cas encara continua viu.

 

La jutgessa del cas Tamara acusa la Guàrdia Civil de ser ‘poc seriosa’

 

Després de la sentència, Adrià Carrasco va dir que no tenia clar si l’absolució l’ajudaria a ell a tornar a Catalunya, però va deixar clar que la sentència ‘marca un precedent en el context dels CDR’ i el seu dret a la protesta. En una entrevista amb Vicent Partal, Adrià Carrasco va fer una crida a continuar defensant el dret de manifestació, va criticar la criminalització de la protesta i va reivindicar el seu exili com a opció política desobedient. En l’entrevista també hi va participar Tamara Carrasco, que va retrobar-se digitalment amb l’Adrià.

 

A Bèlgica, Adrià Carrasco ha continuat la militància política mentre treballava de tècnic de so i estudiava dret espanyol en català a través de la UOC. “Crec que el dret és un àmbit molt present, que modela les nostres vides i ens limita moltíssim. I alhora no som conscients de la seva presència. Parem poc a reflexionar sobre què vol dir, per què existeix, quins objectius té, com podem utilitzar-lo a favor nostre i com podem evitar que els altres l’utilitzin contra nosaltres”, va explicar en una entrevista a VilaWeb.

 

‘Em declaro innocent’: l’al·legat final de Tamara Carrasco

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/adria-carrasco-torna-exili/?f=amat