dilluns, 11 de gener del 2021

Puigdemont aposta per planificar el desplegament de la independència si l’estat espanyol es nega a acordar un referèndum

 

 

PAÍS - PRINCIPAT

 

 

El president considera que si es repeteix un govern format per JxCat i ERC s'ha de construir sobre unes "bases noves", lleialtat i corresponsabilitat  

 







Per: ACN

11.01.2021  10:51

 

 

El president Carles Puigdemont creu que si l’independentisme supera el 50% dels vots a les pròximes eleccions, s’haurà de reprendre el procés “allà on es va deixar l’octubre del 2017”. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, ha concretat que en aquest escenari el primer pas seria que l’estat espanyol segués a negociar els termes d’un referèndum d’autodeterminació. Però Puigdemont ha afegit que cal tenir una planificació sobre com desplegar la independència si l’estat espanyol es nega a negociar.

 

“A la tardor del 17 vam dir hi haurà DUI però no la desplegarem. El que diem ara és desplegar-la”. Ha considerat que per fer front a aquest escenari cal “unitat, fortalesa, preparació i determinació”. Ha explicat que no es va desplegar fa tres anys per la posició de

“màxima violència i sordesa” de l’estat espanyol. “Si tenim la força electoral suficient, la preparació suficient, la determinació suficient i aguantem la posició, que és el que no vam fer a partir de l’octubre del 17, és evident que les conseqüències seran unes altres”, ha afegit.

 

Puigdemont ha argumentat que si se supera el llindar del 50% de vots independentistes, s’haurà de donar sentit polític a un fet que ha definit com a “políticament rellevant”. Ja que, segons ha apuntat, no és el mateix fer política amb l’actual 47% que amb el 50% més un vot.

 

 

 

 

 

 

Govern de JxCat i ERC sobre “bases noves”

 

Preguntat sobre la reunió que els candidats de JxCat i ERC, Laura Borràs i Pere Aragonès, van mantenir el 22 de desembre, el president ha respost que ho troba “el més normal del món” i ha afegit que espera que ho repeteixin moltes vegades. “És normal que uns grups que són socis i que aspiren a revalidar i incrementar la majoria, tinguin relacions”, ha afegit.

 

Puigdemont també considera que si es repeteix un govern format per JxCat i ERC s’ha de construir sobre unes “bases noves”, lleialtat i corresponsabilitat. I és que, segons Puigdemont, els dos partits independentistes s’han de tractar com aliats d’un mateix combat.

 

 

 

 

 

Insta Sánchez a signar els indults i portar l’amnistia al congrés espanyol

 

Pel que fa a la situació dels presos polítics, Puigdemont ha dit que si ell fos Pedro Sánchez signaria els indults perquè sortissin de la presó demà mateix i alhora començaria a tramitar una llei d’amnistia al congrés espanyol. Considera que és fàcil solucionar la situació perquè el govern espanyol té les eines executives i legislatives suficients per prendre decisions. A més, ha afegit que avui una llei d’amnistia s’aprovaria al congrés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/puigdemont-aposta-per-planificar-el-desplegament-de-la-independencia-si-lestat-espanyol-es-nega-a-acordar-un-referendum/