dijous, 26 de novembre del 2020

El Consell per la República prepara "l'assemblea de diputats" per a desembre

 

 

L'objectiu és que ratifiqui el full de ruta de l'entitat a l'exili abans de les eleccions del 14F

 

 

 

El Consell per la República a la capital de la Catalunya Nord


 

 

 

per Quico Sallés

  

 

 

Tensions, nervis i decisions. Finalment, el Consell per la República ha decidit convocar per al mes de desembre una "assemblea de diputats independentistes". L'objectiu és que ratifiqui el full de ruta de l'entitat a l'exili abans de la celebració de les eleccions al Parlament previstes pel 14 de febrer. Una decisió que no ha estat mancada de debat intens dins la direcció del CxR, darrerament ampliat amb la jurista Neus Torbisco, en nom d'Òmnium Cultural.  

 

De fet, la discussió ha estat viva entre els representants al consell, perquè aquest conclave s'ha reduït als diputats del Parlament de JxCAT, ERC i la CUP i prou. Així lluny queda l'Assemblea de Càrrecs Electes que es va constituir el 30 d'octubre d'ara fa un any per tal de

donar una resposta institucional a la sentència del Procés dictada pel Tribunal Suprem. Ara, però continua la discussió de la idoneïtat de celebrar aquesta trobada a dos mesos dels comicis. 

 

En aquest sentit, cal recordar que ERC manté la postura de "congelar" el Consell fins la celebració de les eleccions. L'objectiu seria no contaminar un instrument en "territori lliure" ni que fos instrumentalitzat electoralment. De fet, el seu representant al CxR, Isaac Peraire, ja va demanar el passat 4 de setembre, en una reunió de la direcció del consell i a través d'un article, "congelar" aquesta entitat de cara les eleccions per evitar que s'utilitzés de plataforma electoral.

 

La fórmula intermèdia seria aquesta convocatòria "d'assemblea de diputats per ratificar el full de ruta del Consell per la República" i no fer-la extensiva a tots els càrrecs electes de caire independentista. Però, això sí,  "deixar en funcions el CxR" mentre hi hagi eleccions de la mateixa manera que ho estan les institucions a Catalunya durant la campanya i la precampanya electoral. 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elmon.cat/politica/consell-republica-prepara-assemblea-diputats-desembre_2143098102.html