dilluns, 8 de juny del 2020

Torra demana al govern espanyol un pla contundent davant la crisi de Nissan



NISSAN






El Nacional
Foto: Ruben Moreno
Barcelona. Dilluns, 8 de juny de 2020














El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat aquest dilluns al govern espanyol "transferències directes i actuacions urgents" per solucionar la crisi de Nissan, entre elles "un pla de l'automoció amb mesures contundents", com el que estan fent França o Alemanya. Torra ha reivindicat aquestes mesures i interlocució "directa" amb Nissan al Japó durant la reunió telemàtica que ha mantingut, amb el vicepresident, Pere Aragonès, i els consellers Àngels Chacón i Chakir el Homrani, amb representants d'empreses proveïdores de les plantes catalanes de Nissan.



Torra s'ha compromès a fer tot el que estigui a les seves mans per mantenir els llocs de treball de Nissan i la seva activitat, en l'aire després de l'anunci de Nissan que tancarà al desembre totes les seves plantes a Catalunya. El president ha subratllat que al Govern li preocupa
 "tota la cadena de valor de Nissan, totes les empreses que giren al voltant d'aquesta companyia".



El president també ha defensat una "aliança" de tota la xarxa d'empreses proveïdores per trobar solucions, i ha recordat que l'oficina tècnica creada pel Govern ha de servir "per canalitzar les peticions que puguin arribar tant de liquiditat com d'assessorament". "Volem acompanyar-vos, donar-vos suport i defensar-vos", els ha dit Torra, que ha reiterat que l'Executiu català segueix defensant la "viabilitat" de les plantes catalanes de Nissan i no accepta l'anunci de la multinacional com una "decisió final".



El president Torra ha reclamat "interlocució directa amb la companyia al Japó, i conèixer la memòria justificativa, amb detall, per la qual es considera que l'empresa no és viable", una postura que és "absolutament compartida per totes les administracions", ha dit Torra.



En aquesta línia, també ha esperat que la "unitat granítica" exhibida per totes les administracions per evitar el tancament de les plantes de Nissan "siguem capaços de demostrar-la", ha dit, perquè "d'ella depèn, en bona part, l'èxit que esperem".



En nom dels proveïdors de Nissan hi han estat representants d'empreses com Calsonic, Continental Automotive, Dens Barcelona, Faurecia, Gestamp, Kautex, Lear Corporation, Magna Mirrors, Magna Seating, Mahle Behr Spain, Robert Bosch, Saint-Gobain Cristalería o Zanini, entre d'altres. També ha participat en la trobada la directora general d'Indústria, Matilde Villaroya, i el president del clúster de la indústria de l'automoció de Catalunya, Josep Maria Vall.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/economia/torra-demana-govern-espanyol-pla-contundent-crisi-nissan_511485_102.html