dilluns, 22 de juny del 2020

JxCat pregunta a la Comissió si està “informada” del “suport” de Borrell al “terrorisme d’estat” pel cas dels GAL




Puigdemont, Comín i Ponsatí diuen que l’ara Alt Representant va fer “declaracions públiques de suport” als condemnats







Redacció 22/06/2020






Els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín davant de la seu del Parlament Europeu a Estrasburg, el 13 de gener del 2020







Els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han preguntat a la Comissió Europea si està “informada” del “suport” de l’ara Alt Representant, Josep Borrell, al “terrorisme d’estat”. En una pregunta escrita a l’executiu europeu, els tres eurodiputats de JxCat denuncien la “participació” del govern de Felipe González en “la formació del grup de terrorisme d’estat GAL”.



A més, apunten que Borrell va fer “declaracions públiques de suport” després de les
condemnes a l’exministre de l’Interior José Barrionuevo i a Rafael Vera i que “els va acompanyar a la presó com a mostra de suport”.



En la pregunta escrita, els tres eurodiputats de JxCat demanen a la Comissió Europea si han demanat a Borrell “retractar-se d’aquestes mostres de suport” i si consideren que Borrell “comparteix els valors fonamentals de la Unió Europea”.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/noticies/jxcat-pregunta-a-la-comissio-si-esta-informada-del-suport-de-borrell-al-terrorisme-destat-pel-cas-dels-gal-2/