dimarts, 12 de maig del 2020

El jutge valida el 100.2 de Forcadell perquè és una presa ‘peculiar’



PAÍS - PRINCIPAT






La fiscalia s'havia oposat a la concessió del permís que permet a Forcadell fer un voluntariat i tenir cura d'una familiar 














Per: Europa Press

12.05.2020  16:09



El Jutjat de Vigilància Penitenciària 3 ha validat l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari a Carme Forcadell, que li permet sortir de la presó de Mas d’Enric per fer voluntariat i cuidar de la seva mare.



El jutge ha aprovat la mesura tot i que la fiscalia s’ha oposat a l’aplicació de l’article 100.2. El magistrat argumenta la seva decisió perquè Forcadell és una presa ‘peculiar’ i amb un comportament irreprotxable.



‘Des del punt de vista personal,
presenta unes capacitats cognitives i intel·lectuals superiors a la mitjana, una formació acadèmica superior, una adaptació regimental extraordinària, col·laboradora i aglutinadora de les internes del mòdul en el qual conviu’, diu la interlocutòria, que ha pogut consultar Europa Press.



També ressalta que Forcadell té ‘múltiples factors positius de reinserció’: és la seva primera vegada a la presó, no té antecedents, un entorn familiar adequat i no és una persona perillosa.



Els permisos per a fer voluntariats i tenir cura de familiars s’han reprès aquesta setmana després de quedar suspesos per la crisi del coronavirus 2019.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/jutge-article-100-2-carme-forcadell/