dijous, 9 d’abril del 2020

L'OMS demana a Europa que prengui nota de la "terrible experiència" d'Espanya



CORONAVIRUS






El Nacional
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dijous, 9 d'abril de 2020














L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat als països europeus que prenguin nota de la "terrible experiència" que ha patit Espanya amb el coronavirus per la "velocitat vertiginosa" amb la qual s'ha propagat, la letalitat i el "devastador" impacte que ha tingut en la població.



I és que, tal com ha assenyalat l'organisme internacional de les Nacions Unides, Espanya és el segon país del món amb més casos de persones afectades, només superat pels Estats Units, i el segon també amb més víctimes mortals, per darrere d'Itàlia.



"Cal tenir en compte el cas d'Espanya com un exemple de què pot passar", ha dit el
sotsdirector general de l'OMS, Bruce Aylward, que ha visitat diversos centres sanitaris de Madrid, Barcelona i Toledo, alhora que els hospitals de campanya, i ha parlat amb diferents experts sanitaris del país.



En aquest sentit, l'expert de l'OMS ha recordat que el que ha passat a Espanya demostra que qualsevol sistema sanitari, "per molt sòlid que sigui", pot col·lapsar quan es multipliquen exponencialment les persones que necessiten atenció mèdica o hospitalària.



"El més robust dels sistemes sanitaris es pot desbordar en poc temps", ha dit Aylward, que ha instat els països a adoptar mesures estrictes de manera extraordinària, fins i tot a zones amb baixa incidència de la malaltia, perquè el virus ha demostrat que necessita "provisions excepcionals".








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/societat/oms-europa-terrible-experiencia-espanya-coronavirus_490842_102.html