dimecres, 29 d’abril del 2020

Escàndol: El jutge que investiga el cas Villarejo encobreix la guerra bruta de l’Estat contra Catalunya




El magistrat deixa sota secret de sumari informes que poden afectar la “defensa i seguretat de l’Estat”








Redacció 29/04/2020






El comissari Villarejo, en una imatge d'arxiu




Nou escàndol sobre el cas Villarejo, el comissari policial encarregat d’espiar i atacar amb fons reservats de l’Estat l’independentisme usant qualsevol mitjà i sense ètica ni moral i amb total impunitat per part dels poders fàctics espanyols.



Avui s’ha sabut, tal com explica elDiario.es, que el magistrat instructor del cas, Manuel García-Castelló ha dictat un acte on aixeca, per fi, el secret sobre la documentació confiscada al comissari quan va ser detingut. De tota la informació, dades, documents, informes i carpetes rebudes, justament n’exclou una on hi haurà tota la bruta realitat de les
males arts de l’Estat contra Catalunya. La carpeta, amb les “suposades funcions assignades a José Manuel Villarejo daurant els anys 2013 i 2014”, no s’estudiarà ni servirà per a jutjar el cas amb l’argument que és informació susceptible “d’estar legalment classificada”.



Pagaments, sobres, bitllets, espionatges, noms, comptes bancaris, estratègies, fotos, vídeos, identitats secretes, partides dels fons reservats, suborns… tot el que conté aquesta carpeta no serà analitzat i correspon directament als anys que Villarejo estava destinat a la Direcció Adjunta Operativa de la Policia, a les ordres directes del comissari Eugenio Pino, l’artífex de la brigada política quan el Ministeri de l’interior el dirigia Jorge Fernández Díaz.



Aquesta carpeta, situada a l’arxiu ‘Taja’ s’ha eliminat de la instrucció i el jutge o justifica perquè té informacions “principalment relacionades amb la captació d’informació d’interès policial” i que pot contenir “informació sensible que podria afectar a la defensa i seguretat de l’Estat”.



Totes les claus de la guerra bruta contra el procés independentista, els detalls sobre el Cas Villarejo, els noms i cognoms dels protagonistes i la xarxa creada per atacar Catalunya per part de l’Estat la podeu consultar en aquest article de La República de fa uns anys.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/noticies/politica/internacional/escandol-el-jutge-que-investiga-el-cas-villarejo-encobreix-la-guerra-bruta-de-lestat-contra-catalunya/