dijous, 12 de març del 2020

[VÍDEO] Correa diu que compartia comptes amb Juan Carlos I a Suïssa i el jutge li prohibeix de parlar-ne



MÓN - ESPANYA






'Aquest senyor, que és al mateix compte bancari que jo, amb el doble de diners, és al carrer', ha dit 














Per: Redacció

12.03.2020  15:44




Francisco Correa, el cap de la trama Gürtel de corrupció espanyola que va fer caure el govern de Mariano Rajoy, ha assegurat avui davant del tribunal que el compte bancari suís on durant anys va dipositar la seva fortuna era el mateix on la dipositava Juan Carlos I quan era rei espanyol. Mentre ho explicava, el president de la sala, José Antonio Mora, ha provat d’interrompre’l unes quantes vegades, tot demanant-li que se cenyís a la visita de Benet XVI, que era un dels motius del judici.



Tan bon punt l’acusat ha esmentat el rei emèrit espanyol, el magistrat n’ha interromput la declaració i li ha demanat que no parlés de Juan Carlos ni de cap altra persona que no fos en aquell moment a la sala per defensar-se. Correa ha respost que si no n’havia parlat fins aleshores era perquè ‘tenia por’.


Video :














Concretament, Correa ha explicat que el seu assessor financer, considerat l’arquitecte de la part econòmica de la trama corrupta, Ramón Blanco Balín, li va presentar Arturo Fasana, l’administrador de comptes que li va crear una societat a Suïssa. Tots dos li van explicar que una de les fases del frau seria que els diners passessin pel compte ‘Soleado’, on, segons que diu que li van dir, ‘passen les grans fortunes del país, inclosa la del iei d’Espanya’, en referència, aleshores, a Juan Carlos.



Correa ho ha explicat durant la vista del judici per tupinades en els contractes de l’organització de la visita del papa Benet XVI a València l’any 2006. Ha explicat que va ser el nebot de José María Aznar, Alejandro Agag, qui li va presentar el gestor Blanco Balín perquè gestionés la fortuna no declarada a Espanya que tenia guardada a Mònegue i Suïssa, i que Balín el va derivar a Fasana, qui ‘té un despatx a Ginebra i porta les grans fortunes espanyoles’.



Ha retret que Fasana fos alliberat i que ell continués a la presó, i ha explicat que cada vegada que sentia, al discurs reial del 24 de desembre, que ‘la justícia és igual per a tothom’ li feien venir ‘ganes de plorar’. Correa ha lamentat la situació (‘Fa anys que sóc a la cel·la sense veure la meva filla, i aquests senyors, que tenien diners al mateix compte que jo, són en llibertat’) i ha dit que hi havia ‘gent molt important’ que sortia a la televisió que també tenia diners a Suïssa. ‘És tan senzill com detenir-lo [Fasana] i dir-li, digui’ns tots els noms dels propietaris d’aquests comptes’, ha reblat.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/correa-cap-de-la-gurtel-diu-que-compartia-un-compte-a-suissa-amb-juan-carlos-i/