dimecres, 4 de març del 2020

Laura Borràs es queixa a Batet que no se la protegís de manifestants de Jusapol



CONGRÉS DELS DIPUTATS






Nicolas Tomás
Foto: EP
Madrid. Dimecres, 4 de març de 2020



















Laura Borràs reclama explicacions a Meritxell Batet pels fets d'aquest dimarts als afores del Congrés dels Diputats. La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés ha registrat aquest dimecres un escrit dirigit a la presidenta del Congrés, queixant-se que se li negués la protecció que demanava per poder sortir del parlament espanyol. En sortir, es va veure assetjada per policies nacionals i guàrdies civils de Jusapol que protestaven a les portes de la cambra baixa, i els agents del parlament van negar-li aquesta protecció.



En la missiva, Laura Borràs relata com la seva cap de premsa i ella van ser “perseguides des del carrer Cedaceros fins al número 40 de la Carrera de San Jerónimo per manifestants de JUSAPOL, equipats amb màscares o amb la cara tapada, estanqueres i bengales, després de trencar el cordó de seguretat que els acordonava i davant la passivitat dels seus companys policies”.  La portaveu de JxCat relata que “un cop dins del perímetre del Congrés”, va sol·licitar protecció als serveis de seguretat de la cambra, que li van respondre:
Per què necessiten protecció, si son policies?”. El personal del grup parlamentari va demanar també a un dels agents de l’entrada si els podien acompanyar fins al taxi, obtenint “novament un no per resposta”. Van haver de creuar el carrer a través del túnel subterrani que connecta els edificis del Congrés per sota la Carrera de San Jerónimo. Segons Borràs, van haver d’escoltar insults com “filla de puta” o “putos catalans”.



Per tot això, Laura Borràs reclama explicacions a Meritxell Batet dels serveis de seguretat interiors, que li van negar la protecció, i dels serveis de seguretat exteriors, per la seva “permissivitat de trencar el cordó de seguretat de la policia”. Finalment també exigeix que “com a presidenta del Congrés, conjuntament amb els responsables de les forces de seguretat de l’Estat, garanteixi la protecció a diputats, diputades i acompanyants als voltants del Congrés, sempre, i més quan hi hagi una potencial amenaça i, en tot cas, per suposat quan els diputats o diputades ho sol·licitin explícitament”.










 

Preguntes al govern espanyol

 

En paral·lel, la portaveu de JxCat al Congrés també ha registrat una bateria de preguntes al govern espanyol, a ser respostes per escrit: “Quines mesures concretes pensa prendre el govern perquè aquestes situacions inadmissibles no es tornin a repetir? Per què s’ha permès trencar el cordó policial, amb especial connivència dels policies uniformats que teòricament controlaven la manifestació?  Vista l’actitud i tractant-se de funcionaris públics, quines mesures disciplinars s’imposaran als autors?”.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/borras-queixa-batet-policia-manifestants-jusapol_476130_102.html