dimecres, 22 de gener del 2020

Judici contra el major Trapero i l’excúpula d’Interior | ▷ DIRECTE



SOCIETAT - JUSTÍCIA






Des de les 10 h d'aquest dimecres segueix en directe des d'aquí l'interrogatori de les defenses al major Trapero a l'Audiència Nacional, a Madrid







|














Tercera sessió aquest dimecres del judici contra el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i l’excúpula d’Interior a l’Audiència Nacional, a
Madrid. Des de les 10 h, pots seguir en directe l’interrogatori de les defenses al major Trapero.



Aquest dimarts el fiscal Miguel Ángel Carballo va acabar el seu interrogatori que, en total, s’ha allargat dos dies. En la declaració, el major ha marcat distàncies amb el procés sobiranista i el govern Puigdemont i ha revelat que va sentir una “tristesa enorme” quan va saber que estava investigat per sedició.



Petició d’11 anys de presó per rebel·lió

 

L’excap del cos s’enfronta a 11 anys de presó per rebel·lió, igual que l’exdirector del cos Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior Cèsar Puig. La quarta acusada és la intendent dels Mossos i la responsable del dispositiu del 20-S al Departament d’Economia, Teresa Laplana, acusada de sedició. La fiscalia li demana quatre anys de presó.



Els quatre acusats arriben cada dia als jutjats en llibertat provisional. Malgrat que estan acusats per rebel·lió i sedició no han ingressat mai en presó preventiva per aquesta causa, a diferència dels líders polítics i sobiranistes condemnats pel Suprem, que van privar-los de llibertat quan van anar a declarar com a investigats.



De fet, Sànchez, Cuixart, Junqueras i Forn no en van sortir en cap moment durant la investigació i ara ja compleixen condemna, juntament amb Turull, Rull, Romeva, Bassas i Forcadell.






Fins dijous, 23 de gener, està previst que declarin els quatre acusats en sessions de matí i tarda. Després, a partir del 27 de gener començaran a declarar el centenar de testimonis citats. Tot plegat apunta que s’allargarà fins a mitjan de març quan el cas quedarà vist per a sentència.