divendres, 31 de gener del 2020

El Parlament Europeu reconeix Clara Ponsatí com a nova eurodiputada



PARLAMENT EUROPEU






Cèlia Forment i Bori
Foto: EFE
Barcelona. Divendres, 31 de gener de 2020


















Dissabte 1 de febrer Clara Ponsatí serà oficialment diputada del Parlament Europeu i el 10 de febrer ja s'asseurà al seu escó al ple ordinari de la institució a Estrasburg. "Se li gira feina" —com ha dit ella mateixa en rebre la notícia— després de les traves de la Junta Electoral Central i mesos de burocràcia.






Un cop formalitzat el Brexit, l'Eurocambra no ha trigat a reaccionar i ha publicat els noms dels nous eurodiputats que corresponen a l'estat espanyol després de la retirada dels europarlamentaris britànics.









  






El comunicat inclou la resta d'eurodiputats que entren al Parlament Europeu a partir de demà. A l'estat espanyol li corresponen 59 escons, cinc més dels que té actualment. Els
ocuparan, en aquest ordre, Marcos Ros del PSOE, Margarita de la Pisa de Vox, Gabriel Mato del PP, Adrián Vázquez de Ciutadans i Clara Ponsatí de Lliures per Europa.



Fa justament una setmana, el Boletín Oficial del Estado (BOE) ja va proclamar Ponsatí com a eurodiputada electa.



Tenint en compte la sentència del TJUE, Ponsatí disposa d'immunitat parlamentària i pot ser eurodiputada després del 31 de gener.



Ponsatí va decidir no presentar-se a la jura de la Constitució Espanyola a Madrid ni dimarts ni dijous, argumentant la seva condició d'exiliada. Conseqüentment, la JEC —que l'havia citat— va acordar deixar "temporalment vacant" l'escó d'eurodiputada de Ponsatí, i així ho va comunicar al Parlament Europeu, que no sembla haver-ho tingut en compte. És el mateix procediment que es va seguir en el cas de Carles Puigdemont i Toni Comín.



El judici, l'11 de maig 

 

El jutge d'Edimburg ha fixat el judici a Ponsatí per a l'11 de maig i es preveu que pugui allargar-se entre tres i quatre setmanes.



Dos mesos abans, el 5 de març, es debatran qüestions argumentals, tot i que no està previst que Ponsatí s'hi presenti ni tampoc se citaran els testimonis.



Si el judici d'extradició de Ponsatí s'anul·la definitivament i aconsegueix la immunitat, suposaria una nova patacada per a la justícia espanyola. Anteriorment el jutge escocès ja va decidir no retirar-li el passaport, contràriament al que pretenia Llarena.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/parlament-europeu-reconeix-clara-ponsati-nova-eurodiputada_465519_102.html