divendres, 20 de desembre del 2019

Llibertat amb fiança per a tres dels CDR acusats de terrorisme



OPERACIÓ JUDES






L'Audiència Nacional obliga a pagar 5.000 euros a Txevi Buigas, Xavier Duch i Eduardo Garzón








per Bernat Surroca , 20 de desembre de 2019 a les 11:52






La protesta per la detenció de Txevi Buigas, la setmana passada a Folgueroles. | Josep M. Montaner








L'Audiència Nacional ha ordenat la llibertat provisional sota fiança per Txevi Buigas, Xavier Duch i Eduardo Garzón, tres dels CDR acusats de terrorisme i empresonats des del 23 de setembre en l'anomenada Operació Judes. Fonts d'Alerta Solidària han confirmat a NacióDigital que el jutge els obliga a pagar una fiança de 5.000 euros per evitar tornar a entrar a la presó. Podran sortir de la presó en les pròximes hores. 



El jutge els obliga presentar-se davant del jutjat del seu municipi cada dilluns, tenen prohibit sortir de l'Estat i han de comparèixer sempre que se'ls ho demani davant de la justícia. 



 


El jutge va revisar dijous els recursos de quatre dels set CDR empresonats. Per a tres d'ells
la Fiscalia proposava llibertat sota fiança, argumentant que no havien tingut contacte amb els suposats explosius. El sumari del cas no acredita aquests explosius.



Amb la decisió d'avui, el jutge instructor de la causa, Manuel García Castellón, accepta la proposta del ministeri públic, que va canviar de criteri i es va posicionar a favor de deixar en llibertat amb fiança tres dels quatre CDR que havien presentat recurs. El ministeri públic demanava 9.000 euros per cap i el jutge ho ha rebaixat a 5.000. Un cop es faci efectiva l'ordre del jutge, quedaran encara quatre activistes empresonats: Alexis Codina, Germinal Tomàs, Ferran Jolis i Jordi Ros. 







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.naciodigital.cat/noticia/193141/llibertat/amb/fianca/tres/dels/cdr/acusats/terrorisme#.XfytgOrxG-U.twitter