dimecres, 9 d’octubre del 2019

[VÍDEO] El discurs amenaçador i insultant de la Guàrdia Civil a Catalunya en vigílies de la sentència



PAÍS - PRINCIPAT






El cap del cos a Catalunya, Pedro Garrido, s'ha referit a l'actuació de la Guàrdia Civil l'1-O: 'Ho tornarem a fer'














Per: Redacció

09.10.2019  16:24




La Guàrdia Civil ha celebrat avui l’acte de la patrona, la verge del Pilar, a la caserna de Sant Andreu de la Barca. Durant el transcurs de l’acte, amb la presència del fiscal del Suprem Javier Zaragoza, i de la cúpula dels Mossos, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, i el director general del cos, Félix Azón, han fet un discurs amenaçador i insultant contra l’independentisme en plena vigília de la sentència del procés.



Garrido s’ha referit a la revolució dels somriures, és a dir, al lema de pacifisme de l’independentisme, dient que és una màscara que dissimula l’odi: ‘Ens enfronta tots a la realitat que els pretesos somriures revolucionaris es converteixen amb més facilitat del que es pugui pensar o desitjar, en només el rictus que dissimula l’odi i la mesquinesa capaç de generar destrucció, dolor i sofriment, sota la justificació de la defensa d’una causa que la llei no contempla’.



Ha afegit, sobre les detencions del 23-S: ”Independentisme i terrorisme no és el mateix. Però els que vulguin seguir el camí de la independència per la via del terror, han de saber que
els combatrem sense treva ni pena perquè tots ells finalitzin el recorregut a disposició de la justícia’. Per la seva banda, Azón ha celebrat la detenció dels nou independentistes perquè ‘pot suposar haver evitat mals majors que ja afortunadament mai arribaran a produir-se’.



Respecte de l’1-O i la violència brutal contra els votants, Garrido ha dit: ‘Ens mantenim ferms amb el nostre compromís amb Espanya per a treballar per la llibertat i la seguretat de tots els ciutadans. Ho vam demostrar fa dos anys, ho hem fet de nou recentment i cada vegada que sigui necessari ho tornarem a fer. No hi ha llibertat ni seguretat fora del marc de la llei’. Ha afegit que aquesta tasca la fan conjuntament amb la policia espanyola, els Mossos i les policies locals.



Per últim, Azón s’ha referit a l’acord aprovat al Parlament de Catalunya perquè la Guàrdia Civil abandoni el Principat. ‘He de dir i vull dir que es prendran totes les mesures necessàries perquè aquest acord no tingui cap transcendència. Estiguem tranquils, continuarem treballant a Catalunya per a tots els catalans. Simplement procurarem que qui no compleixi la llei, posar-los a disposició de la justícia.’






 










ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-discurs-amenacador-insultant-guardia-civil-catalunya-sentencia/