dijous, 10 d’octubre del 2019

Última hora : El govern demana el cessament del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya




Pedro Garrido va defensar la tasca de la Guàrdia Civil i, recordant la tardor de 2017, va proclamar: "Ho tornarem a fer"





Actualitzat




El govern de la Generalitat ha exigit a la Moncloa el "cessament immediat" del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, pel discurs que va fer aquest dimecres en la celebració de la patrona del cos armat.



En una carta dirigida a la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i signada per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, l'executiu qualifica les paraules de Garrido de "fora de lloc" i "tota una provocació":




"La seva actuació d'ahir, absolutament fora de lloc, tindrà efectes a llarg termini i soscava la relació de col·laboració entre ambdós cossos policials, que hauria de basar-se en la confiança mútua amb l'objectiu de garantir la seguretat de tots els catalans"




La petició de destitució arriba l'endemà que el màxim responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, es va felicitar per les detencions del 23 de setembre i per l'actuació del dia del referèndum de l'1 d'octubre del 2017. En el seu discurs a la caserna de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca, amb motiu de la celebració de la patrona del cos armat, la Mare de Déu del Pilar, va advertir que, literalment, "ho tornarem a fer".



"Ens mantenim ferms en el nostre compromís amb Espanya de treballar per la llibertat i la seguretat de tots els ciutadans. Ho vam demostrar fa dos anys, ho hem fet de nou recentment. I cada vegada que sigui necessari ho tornarem a fer, perquè tenim la convicció que la societat que servim entén i creu que no hi ha llibertat ni seguretat fora del marc de la llei."




A l'acte, hi eren presents els comandaments dels Mossos d'Esquadra, que van marxar abans del que tenien previst perquè van considerar que en el discurs de Garrido hi havia paraules ofensives cap al cos dels Mossos d'Esquadra i els seus comandaments.



Poc després, la delegada del govern en funcions a Catalunya, Teresa Cunillera, va visitar el complex Egara, la seu central dels Mossos, per intentar llimar tensions entre els dos cossos policials. El Departament d'Interior deia que la delegada es va disculpar en nom seu i del Ministeri de l'Interior, però tant aquest organisme com la delegació ho neguen.
Aquest matí de dijous el vicepresident Pere Aragonès també qualificava de "vergonya" el discurs de Pedro Garrido i anunciava que el govern preparava una queixa formal.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.ccma.cat/324/el-govern-demana-el-cessament-del-cap-de-la-guardia-civil-a-catalunya/noticia/2954292/