dimecres, 9 d’octubre del 2019

La cúpula dels Mossos abandona l’acte de la Guàrdia Civil per les ofenses contra Trapero i Laplana



PAÍS - PRINCIPAT






La direcció dels Mossos havia assistit a l'acte, en què s'ha homenatjat el jutge artífex de la repressió, amb el fiscal Zaragoza i Vox 














Per: Redacció

09.10.2019  15:19




La Guàrdia Civil ha celebrat l’acte de la seva patrona, la verge del Pilar, a la caserna de Sant Andreu de la Barca, on ha assistit la plana major dels Mossos d’Esquadra, entre els quals el director general, Pere Ferrer. Durant l’acte, el cos armat ha condecorat a títol pòstum el jutge del número 13, Juan Antonio Ramírez, artífex de la causa general contra l’independentisme que va propiciar l’assalt a la conselleria d’Economia el 20-S, així com en altres dependències de la Generalitat. Uns fets, cal dir, que van servir per encausar l’antiga cúpula dels Mossos amb el major Trapero al capdavant.



La cúpula dels Mossos ha abandonat l’acte posteriorment en sentir-se ofesa pel discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, segons que han explicat fonts del departament d’Interior. Han trobat, diuen, poc respectuosa la seva intervenció amb el cos de Mossos i els comandaments, concretament contra el major Josep Lluís Trapero i la intendenta Teresa Laplana. El secretari general d’Interior, Brauli Duart, el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eugeni Sallent, han abandonat l’acte just quan han acabat els discursos.












També ha estat homenatjada la lletrada del mateix jutjat, Montserrat del Toro, que va participar en la ràtzia a la
conselleria i que ha estat citada per la fiscalia com a testimoni en el judici contra el procés. José Antonio Togores, cap de la policia espanyola a Catalunya, també ha estat condecorat. L’acte es produeixen dues setmanes després que el parlament aprovés en el darrer debat de política general una resolució demanant la retirada de la Guàrdia Civil de Catalunya.





 





El general Pedro Garrido, cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, ha fet un discurs en el qual ha assegurat que l’operació contra els CDR del 23 de setembre —coneguda com a operació Judes— ha demostrat que ‘la pretesa revolució dels somriures s’ha convertit en odi i mesquinesa capaços de generar destrucció i patiment’.



D’altra banda, el director general del cos, Félix Vicente Azón, ha asseverat que la Guàrdia Civil prendrà ‘totes les mesures necessàries’ perquè la retirada que demana el parlament ‘no tingui cap transcendència’. Sobre l’operació contra els CDR, ha assegurat que l’acció policíaca ‘ha evitat mals majors que afortunadament ja mai no arribaran a produir-se’.



La cúpula dels Mossos d’Esquadra ha compartit l’espai d’autoritats amb la delega del govern espanyol, Teresa Cunillera; el fiscal del Suprem Javier Zaragoza; el diputat de Vox Ignacio Garriga; la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo; el diputat del PSC José Zaragoza i el diputat de Ciutadans Jean Castel.





  







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-cupula-dels-mossos-en-un-homenatge-al-jutge-artifex-de-la-repressio-amb-el-fiscal-zaragoza-i-vox/